back to weblogPartus verslag dd 10-05-2009


Partus verslag dd 10-05-2009

Reeds 9-5-09 waren de eerste tekenen daar zoals veel plassen, veel drinken en erg erg erg veel onrust. Annelies werd veelvuldig opgezocht voor geruststelling en aandacht.

Maar vanmorgen begonnen de echte weeën dus. We waren na het ontbijt nog even naar boven gegaan voor douchen en aankleden, en toen Annelies en de kinderen beneden kwamen (ondergetekende was nog even boven bezig) was het direct duidelijk dat de bevalling echt begonnen was. Noodles lag duidelijk te persen en was erg zoekend naar Annelies.

Al aaiend doorstond Noodles haar weeën, en als Annelies even aandacht moest geven aan Nika werd duidelijk te kennen gegeven dat dat niet de bedoeling was. Nog een keer naar de kattenbak en toen was het zover, al persend zag je onder haar staart een gaatje ontstaan.  Op een gegeven moment zagen we in dat gaatje een neusje en voor we het wisten werd de eerste kitten geboren om 14.10 Direct werd die kitten helemaal schoon en droog gelikt en alle vliezen werden opgegeten. Echt een geboren moeder, zo goed als ze alles deed!!!

 

Eerste kitten

Ineens ging Noodles weer liggen en  begon met persen en met twee persweeën werd om 14.40 de tweede kitten geboren. Ook hier werd de kitten meteen schoongelikt en de vliezen werden opgegeten.

 

Eerste en tweede kitten

Noodles ging er rustig bij liggen, erg rustig en de kittens gingen lekker drinken bij Noodles.

Wij wachten en om 15.00 kwam de eerste placenta, maar toen leek het over.

Er waren dus 2 kittens, maar nog maar een placenta en had de dierenarts niet gezegd dat er 4 kittens zaten??? Toen er om 15.35 nog geen enkele activiteit was heb ik toch maar even gebeld met de dierenarts die me uitlegde dat de placenta en andere kittens eerst naar de uitgang van de baarmoeder verplaatst moesten worden voor ze weer kon persen. Zolang de moederpoes rustig is en het niet te lang duurt (niet meer dan een paar uur) kan het best. En als bewijs kwam de tweede placenta terwijl hij me dit uitlegde. Wij dus wachten en ja hoor, na een hele tijd wachten floepte er ineens een kontje naar buiten om 16.26 Noodles had wat moeite met de hele kitten er uit te krijgen en dus heb ik met wat druk op haar buik geholpen en kwam de derde kitten ter wereld die meteen ook weer vol liefde werd schoon gelikt.

 

Schoonlikken 3e kitten

Om 16.50 kwam de derde placenta en dit keer sneller gevolgd door de vierde en laatste kitten om 17.15 Noodles was nu erg moe en kreeg het niet meer voor elkaar om de kitten er uit te krijgen en begon met de kitten er half uit door de kattenmand te schuiven in een poging om de kitten er toch uit te krijgen. Ook hier heb ik maar geholpen, al was het vast zonder hulp ook wel goed gekomen, door de kitten voorzichtig iets te kantelen en met een heel klein beetje trekken kon Noodles toch de kitten er uit krijgen.

Vierde kitten nog in de vliezen

Na lange tijd trok de kitten die nog steeds aan de navelstreng vast zat de placenta er zelf uit door weg te kruipen op weg naar een vrije tepel. En dus zat het laatste gedeelte van de de bevalling er op. Nou ja, er op... De placenta moest natuurlijk nog wel worden opgegeten...

Maar toen was het werk echt gedaan... En het resultaat?

Kittens 1

Kittens 2

Kittens 3

Gefeliciteerd!
Prachtig verslag en schitterende foto's. Fijn dat alles goed is gegaan. Slim van Noodles om op moederdag te bevallen, met een dokter in de buurt....
De kinderen zullen het ook allemaal wel prachtig vinden.
En nu maar hopen dat er vier plekjes gevonden kunen worden voor deze vier mooie katjes.

(O)Mamma - 11 Mei '09 - 07:53

Wat leuk dat jullie het allemaal zo mee mochten maken, vaak hoor je toch dat een poes de eenzaamheid zoekt voor de bevalling. Leuk dat wij als jullie lezers ook getuige kunnen zijn! Hoera voor Noodles

Rineke - 11 Mei '09 - 09:11

Waar ik nou héél benieuwd naar ben is: hoe reageerden de kinderen? :-)

En nu maar wachten tot de oogjes open gaan. Negen dagen jaren, negen weken dragen, negen dagen blind, dat is hond en kat z'n kind, leerde ik vroeger.

Hopelijk vind je voor de zomervakantie, al heb ik daar wel een hard hoofd in, nieuwe eigenaren voor ze.

Mama-Omi () (link) - 11 Mei '09 - 12:16

Leuk hoor, helemaal zo met foto's!
Alleen snap ik de eerste foto niet zo goed.
Is dat de kitten die in stuitligging is geboren?
Want wat is anders dat roze rimpelige dingetje?
Maar fijn dat alles goed is gegaan!

Trotse tante Marjolein - 11 Mei '09 - 12:54

@ Leine: Dat is de enige die NIET in stuit geboren is... Enne, het is een oortje... Opgeklapt...

@ Rineke: Leuk he, om het zo terug te kunnen zien. De vieze foto's hebben we er maar uitgelaten, zoals het hoort bij een bevalling.

@ (O)Mamma/Mama-Omi: We hebben zeker voor 1 kitten een adres: die van ons... Ze gaan zeker niet allemaal weg, voor de rest kijken we wel hoe het loopt. Enne, de kids? Die vonden het heel erg spannend. Alle 3 om 6 uur helemaal af en klaar voor bed i.p.v. anderhalf uur later. Maar lief dat ze ze vinden... Ze zijn er helemaal weg van...

Mark-Jörg @ work - 11 Mei '09 - 14:08

@ Mark-Jörg
Oooohhh.... het is dat je het zegt :-S
Maar ze heeft dus 3 jonkies gekregen die in stuitligging lagen?
Arme moeder....

Toffe tante Marjolein - 11 Mei '09 - 17:50

Mooi verslag van jullie.De kinderen zullen het prachtig vinden.Hoop dat jullie voor drie een plekje kunnen vinden. Sterkte met de öpvoeding" Veel lieve groeten voor de groten en de kleinen van ons beiden.

Opa en Oma - 12 Mei '09 - 10:57

Vertel nog eens meer, hoe ver zijn de kittens? Mogen jullie er nog steeds bij? Hoe gaat het met mama Noodles? Hebben de kittens de oogjes al open? Vertel, vertel, ik wil alles weten! Nieuwsgierig!!!

Rineke - 18 Mei '09 - 08:45


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)