back to weblogGeen verzengende bliksemstraal


Ik kan me nog goed herinneren hoe Papa vroeger gebeld werd met klachten als er te veel activiteit bij ons was op Zondag. Kinderen die op visite waren hadden belletje gelelt, en daar werd o.a. over gebeld. Dat het niet gepast was als kind van de dominee om betrokken te zijn bij dat soort dingen op Zondag. Ook was de Zondag een rustdag en gingen we niet klussen.

Op zich niets mis mee, een beetje Zondagsrust!

Maar ja, de heg moest echt echt echt gesnoeid worden, en met alle drukke weekeinden voor de boeg (ik geloof dat we pas weer rust hebben in de weekeinden na de Zomervakantie) had ik gisteren echt geen keus.

Het was óf snoeien, óf de heg dicht laten groeien en voortaan door de carpoort naar buiten gaan.

Dus ik aan het snoeien... En de hele tijd had ik het gevoel van: Dit hoort niet... Dit mag niet... Dit is fout...

Ik verwachte elk moment een verzengende bliksemstraal die wraak nam voor het werk dat ik deed op Hemelvaartsdag, of een demonstratie van een van de kerken die met spandoeken kwamen protesteren, of de dominee die ons de wacht aan kwam zeggen...

Maar het viel heel erg mee! Niets van dat alles! Geen enkel probleem, gelukkig.

Hoewel, geen enkel probleem? Helaas heeft de electrische heggeschaar die we van GJ en R kregen de geest gegeven. In het begin liep ie vast op dunne takjes, maar op het einde was er naar blazen al genoeg om hem stil te laten vallen. Na flink schudden deed hij het dan wel weer even, maar als je in de buurt van de heg kwam... Na 3 uur opgegeven en toch maar een nieuwe gaan halen. (Ook weer zoiets wat volgens mij totaal niet hoort... Dingen kopen op een Zondag...).

Nou die nieuwe is toch wel een verschil! Waar ik in 2 uur alleen de doorgang iets breder had gekregen en iets van de bovenkant en zijkanten van de heg aan de voorkant had weg kunnen halen, heb ik in een half uur met die nieuwe de doorgang veel breder gekregen, het beter kunnen bijsnoeien en ook de heg aan de zijkant van het huis kunnen aanpakken. Tot de groencontainer echt propper de prop zat en er echt echt echt niets, maar dan ook niets, meer bij kon...

Toen maar gaan BBQ-en? Nee, het begon te regenen net toen ik de zaak wou aansteken...

Dus geen verzengende bliksemstraal??? Of moet ik die kapotte heggeschaar en de regen voor de  BBQ toch in die kant zoeken???

Wij brachten de dag in alle rust door. Weliswaar zonder de gebruikelijke kerkdienst (zou niet weten welke kerk er hier gisteren een dienst belegde, behalve de RK en de GKV), wat ik toch wel als een gemis zie. Maar dus wel in alle rust. Nou ja, bijna:-) Maar hier kwam de regen pas vannacht, en er is ook niets kapot gegaan, voorzover ik weet!
:-P

Evenzogoed een compliment! Want 't was in februari al hard nodig, dat snoeien!! :-)
Nu nog een foto als bewijs!

Mama-Omi () (link) - 22 Mei '09 - 13:07

Och, bij mij was het alleen een speciale donderdag, waarbij wij voor het eerst in 20 jaar op Hemelvaart naar een kerkdienst zijn geweest. We hebben heerlijk gerommeld en geluierd, de rest van de dag. Heerlijk, dat je nu zoveel genot van je eigen snoeiwerk hebt! Het was een stevige klus, begrijp ik en ik pleit ook voor foto als bewijs.

Rineke - 22 Mei '09 - 17:11

FOTO`S !!!!! please

Opi () - 22 Mei '09 - 22:22

Voel je maar niet schuldig hoor. Ik ben een groot voorstander van de zondagsrust, maar Hemelvaartdag is zo'n nep-zondag. Alleen al het feit dat de winkels open zijn... Een gesnoeide heg is ook wat waard, vind ik. Geen probleem van maken hoor. En zeker geen bij-geloof in je hoofd halen.
Goed gedaan dus!

(O)Mamma - 25 Mei '09 - 20:42

Ik ben het met mama eens. Een goed gevoel over a job well done is ook heel wat waard en geeft je ook weer rust, zij het op een andere manier!! Hoefde je je op Texel niet schuldig te voelen bijvoorbeeld ;)

Toffe tante Marjolein - 26 Mei '09 - 22:01


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)