back to weblogPfffff


En dat beschrijft precies wat Mark-Jörg en ik op dit moment voelen.

Woensdag komt namelijk de makelaar langs om foto's te maken en voor die tijd moet het huis netjes, schoon en opgeruimd eruit zien.
Dus wij zijn het hele weekend al bezig om alles op te ruimen, weg te bergen, weg te gooien, schoon te maken, te herschikken etc. etc. etc.

Wat een werk. Zeker als je 2 kleintjes erbij hebt die ook af en toe nog wel een beetje aandacht willen. En de boodschappen moesten nog gedaan worden en we moesten vandaag nog op kraambezoek.

Intussen zijn alle ramen gelapt, de woonkamer en de keuken hebben een flinke schoonmaakbeurt gehad en zijn helemaal opgeruimd. Alle (in onze ogen) overtollige (lees: willen we absoluut niet weggooien, maar hoeven niet in het oogspringend ergens te staan) dingen zijn in kasten opgeborgen of in een doos gedaan. De kamers van de kinderen zijn opgeruimd, evenals de douche en het toilet. De schuur is opgeruimd. Het buitenwerk is schoongemaakt met schuurspons en allesreiniger. En de tuin is helemaal opgeknapt. Zaterdag zijn we namelijk ook nog even langs intratuin geweest om even een paar 1-jarige planten te kopen. We hebben uiteraard de roos en de tuinazalea's nog. De border tegen het achterkamerraam is ook nog mooi bedekt. Maar de border tegen de schuur was helemaal leeg en de bakjes aan de regenpijpen waren leeg. Dus we hebben mooie dahlia's gekocht voor in de border. En een klein plantje (weet zo even geen naam) voor in de bakjes. En we hebben een klavertje 4 plant voor op de tuintafel gekocht. Als dat geen geluk gaat brengen.....;-)

En weet je wat het ergste is, behalve de vermoeidheid, de lange lijst die nog moet en die ik dus voor woensdag voor elkaar moet krijgen en het proberen netjes te houden wat best lastig is met een ondernemende peuter: ik vond het leuk om de tuin te doen! Ik vond het leuk om de dahlia's in de border te zetten, om de regenpijpbakjes te vullen. Ik voelde me net Rob Verlinden met tuinhandschoenen aan. AAHAHAHAHAAAAAHAAAAAH! Ikke! Degene die geen groene vingers heeft!!!! Degene die niet van aarde, modder en potgrond houd.

Maar goed, het huis begint dus redelijk klaar te worden om verkocht te worden. Sterker nog, zo mooi, schoon en opgeruimd als het er nu uit ziet, zou ik het zelf wel willen kopen ;-)

Ergens wel emotioneel, nu al je huis verkopen, of valt het mee?? Wel leuk dat je hierdoor hebt ontdekt dat je het eigenlijk wel leuk vindt om af en toe in de modder te wroeten... Als het resultaat ernaar is natuurlijk.

Toffe tante Marjolein - 5 Juni '05 - 21:43

Waarom vragen jullie nou niet of we even willen komen helpen??????????
Al was het maar om even met de kinderen te gaan wandelen terwijl jullie druk bezig zijn of weet ik veel. Nou ja - sterkte met netjes houden tot woensdag - maar dat zal heus wel lukken.

(O)MammaKlaske - 6 Juni '05 - 07:41

Lekker, zo'n spic en span huis. En dat zal voorlopig zo moeten blijven, denk ik:-) Want vanaf het moment dat het te koop staat kun je elke dag kijkers krijgen....
Nou ja, kan geen kwaad, dat bij moeten houden ;-p

Verwacht natuurlijk nog wel foto's van je, van dat schone en opgeruimde huis, en vooral van de plantjes in de tuin.

Mama/Omi () (link) - 6 Juni '05 - 12:18

Zo mooi, zo schoon, zo verukkelijk, zo heerlijk, zo lekker wroeten in de aarde, zo genieten van de kleuren, het opgeruimd zijn, het schoon voelen, zo`n huis zou je wel willen kopen!!!! Je had er al twee jaar van kunnen genieten. Een tip voor je nieuwe behuizing.

Vader/opa () - 6 Juni '05 - 13:16

Ha ha ha.....ja pap, die gedachte hadden wij ook al. Ach, in elk huis worden we net weer ietsjes schoner. Dus in Hardenberg zullen we het nog beter bijhouden dan hier. ;-)
Maar goed, ik had hier ook niks te klagen hoor. Binnen heb ik het altijd schoon gehouden, alleen er ontstaan te vaak stapeltjes van spullen waar ik op dat moment even geen opbergruimte voor weet en ja, dan is het huis snel slordig.
En buiten, ja, ik ben nooit een wroeten in de aarde mens geweest. Ik houd wel van mooie tuinen, maar dacht nooit dat ik het zelf leuk zou vinden om te doen.

en mam, ik zal m'n best doen om zo snel mogelijk foto's op het log te zetten.

Annelies () - 6 Juni '05 - 13:37

ik hou van jullie

Vader/opa () - 6 Juni '05 - 13:50

Wat een slijmbal ;)
Maar ik ben het wel met hem eens hoor!!
En inderdaad jammer, dat je er niet eerder zo enorm van hebt kunnen genieten, maar aan de andere kant, je was dacht ik zo ook al druk aan het genieten van je knulletje en daarna van het wiefke dat er bij kwam ;)

Toffe tante Marjolein - 6 Juni '05 - 16:13

naja, als het allemaal maar op orde is. en als het dan verkocht is, zal je eens zien... dan hebben jullie je iig geen zorgen meer te maken om dit huis ;-)

en als er verhuist gaat worden... geef het even door :-) dan zal ik proberen een tijdje vrij te maken/nemen. misschien kunnen jullie wel wat extra mensen gebruiken, dus bij dezen bied ik mij aan om te helpen met sjouwen ;-) en Joëlle wil vast en cker ook wel helpen ;-)

Meindert (link) - 6 Juni '05 - 18:31

Zeg Annelies en MJ, als jullie gaan verhuizen bied ik mij graag weer aan als helper. Weet ik gelijk waar alles ligt als ik weer kom logeren ;-) En kan ik weer soep koken... En de kleintjes bezig houden ofzo... Gniffel, de vorige keer hebben paps en ik toch goed geholpen? :-D

Tip voor als d'r kopers komen: t schijnt te helpen als je een appeltaart in de over zet. Maakt nie uit of die al eens eerder is klaargemaakt, maar als die gewoon op bijv. 50 graden in de over staat ruikt het heeerlijk en dat schijnt aan te slaan (heb ik ook maar ergens gelezen hoor ;-))

Joëlle (link) - 6 Juni '05 - 18:32

zie je wel, Joëlle wil ook wel meehelpen. en die appeltaart is trouwens sowieso wel een goed plan (angel) ;-)

Meindert (link) - 6 Juni '05 - 18:34

Hum, d'r gaat wat mis bij mijn typen... Oven, niet over :-P

Joëlle (link) - 6 Juni '05 - 18:35

Zo zit het leven vol verrassingen. Zo denk je aan de limburgse vlaai zo zit je met je gedachten in Hardenberg. Tja lieve mensen, een hele drukte zo,n verandering. Maar als straks alles achter de rug is en MJ op de fiets naar zijn werk kan gaan in Hardenberg dan zijn alle problemen vlug vergeten. Hoop dat zich spoedig een koper meldt. We zijn benieuwd te horen hoe de zaak zich ontwikkelt. Wij hebben in ieder geval een idee gekregen wat wij jullie mogen aanbieden voor het nieuwe huis. Annelies, wat zou je denken van een leuke "plantenbon"waarvoor je dan plantjes kan kopen zodat je lekker kan wroeten in de aarde. Waar een verehuizing al niet goed voor is. Heb het goed met elkaar kusjes voor de kinderen van O en O uit den Haag.

Opa en Oma H () - 7 Juni '05 - 16:58


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 52 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 46 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 61 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 58 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 66 - 53 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 68 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 55 - 60 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)