back to weblogFoto's (speciaal voor Pa en Ma)


Op veler verzoek (eigenlijk voornamelijk op verzoek van mijn ouders ;-)) hier dan een paar foto's van de tuin en het opgeruimde huis....

klavertje 4


Dit plantje is bedoeld om geluk te brengen bij de verkoop. Normaal zoek je je een ongeluk naar een klavertje 4, wij hebben nu een hele plant vol!

Dahlia


De border met de Dahlia's. Van alle kleuren 1.

dahlia


Even een close-upje van een dahlia.

regenpijpplantje


regenpijpplantje


De plantjes die ik in de regenpijpbakjes heb gepoot.

knop


roos


De roos staat ook weer in volle bloei. Mooi he, jammer dat ik die niet mee kan nemen. Maar als we een huis met een mooie tuin krijgen ga ik zeker weer een roos planten.

border


En dit is de border bij het achterraam. Deze hebben we de eerste zomer dat we hier woonden geplant als bodembedekker en hij doet het nog steeds uitstekend.

Tot zover de tuin, nu het huis:

vensterbank


De vensterbank is mooi opgeruimd.

kast


De kast is weer netjes en ordelijk.

tafel


De eettafel is leeg gehaald.

salontafel


En de salontafel is mooi versierd. Scheelt me weer een vers boeket bloemen elke keer als er kijkers komen, dacht ik zo.

Voor iedereen die door m'n vorige post de gedachte heeft gekregen dat we de afgelopen 2 jaar geen opgeruimd en schoon huis hebben gehad en er derhalve minder van genoten hebben, wil ik hierbij even op andere gedachten brengen. Het huis is vaak genoeg heel netjes en opgeruimd geweest. Tuurlijk zijn er momenten geweest dat ik me ergerde aan de stapels die in de loop van de tijd ontstonden, maar dan ruimde ik ze weer op en was alles weer netjes. We hebben de afgelopen 2 jaar genoten van het huis en we hebben geen van tweeen ooit het gevoel gehad dat we het huishouden hebben laten verslonsen. Dat we nu ineens zoveel moesten opruimen is dat je huis op een foto niet al te vol moet lijken, want dan lijkt het klein.

Wij hebben van dit huis met volle teugen genoten. In dit huis zijn we een echt gezinnetje geworden en met pijn in mijn hart gaan we het verkopen (ik loop niet voor niets al tijden "House for sale" van Margriet Eshuijs te zingen). Maar met plezier gaan we in Hardenberg op zoek naar een nieuw thuis waar we verder herinneringen gaan maken met ons gezin.

De makelaar is vandaag langsgeweest en hij hoopt morgen het huis te koop te kunnen zetten. Zodra ik meer weet, houd ik jullie op de hoogte. Ziet er echt heel mooi uit. Maakt de tuin een stuk aangekleder en gezelliger.
'k Hoop dat je er de komende zomer zelf nog met volle teugen van kunt genieten.
En wat die roos betreft... Ligt eraan wanneer je gaat verhuizen. Best kans dat je hem mee kunt nemen. Gewoon uitgraven en in een pot zetten.

En wat betreft de opmerking van je vader... Gewoon bij je neerleggen. Ik ben er van overtuigd dat jullie echt genoten hebben van dit huis. Dus geen enkele reden om je zó te verdedingen. Gewoon laten kletsen, die ouwe! ;-)

Mama/Omi () (link) - 8 Juni '05 - 17:44

Ziet er mooi uit allemaal!
En die roos kun je echt wel meenemen hoor. Als je weet wanneer je weggaat moet je ongeveer een maand van te voren beginnen met 'afsteken' - dan vormt hij kleine worteltjes en dan pakt hij snel op de nieuwe plek. Hebben wij indertijd ook gedaan met een aantal planten. Lukt geheid.
Succes met de verkoop! Ik hoop dat het klavertje vier helpt. Misschien kun je er een lucky stone bijleggen- baat het niet, dan schaadt het niet.............

(O)MammaKlaske - 8 Juni '05 - 20:53

@ mama: ik verdedig mezelf niet, ik leg het gewoon even uit. En het was ook niet naar papa toe, maar naar aanleiding van papa's opmerking waren er reacties met de strekking dat we minder in dit huis genoten zouden hebben. Dus dat weerlegde ik.
Ik weet best dat die ouwe van mij wel vaker kletst en daar maak ik me ook niet druk om, maar niet iedereen kent papa zoals wij em kennen ;-)

We zullen zeker proberen de roos mee te nemen. En als jullie beiden zeggen dat het moet kunnen, dan zal het ook wel kunnen.

Annelies () - 8 Juni '05 - 22:11

Nou, dan schaar ik mij als bioloog achter de twee wijze vrouwen. Het kan, wel eens waar met beleid en niet zo in een keer die arme roos uit de grond rukken.... ;) En als hij (of is een roos een zij??) het dan toch niet redt in het nieuwe huis kan je altijd nog een nieuwe kopen. In ieder geval zou ik hem niet achter laten voor de nieuwe bewoners, die planten er maar lekker zelf eentje ;)

Toffe tante Marjolein - 9 Juni '05 - 09:02

Ik denk dat een roos vrouwelijk is. Iets dat zo mooi is en zo lekker ruikt, dat kan alleen vrouwelijk zijn...;-)

Annelies () - 9 Juni '05 - 09:55

Dat zijn dingen die wijze vrouwen alleen denken, en niet zeggen :-) Om de mannen niet te verleiden tot nog meer domheid!

Mama/Omi () (link) - 9 Juni '05 - 10:01

Wat een prachtige tuin . Ik zou me nog maar eens bedenken alvorens zo iets moois te verkopen. En wat lijkt de kamer schoon op de foto`s. (Photoshop of werkelijkheid) Het was al een genot om bij jullie langs te komen maar nu Wouwwwww.:-)

Vader/opa () - 11 Juni '05 - 19:03

Your pictures are great.

marvel () (link) - 14 Maart '06 - 10:24

Holla and Happy Thanksgiving.

kristina () (link) - 18 Maart '06 - 10:43

Hope you come back soon!!

mackenzie () (link) - 19 Maart '06 - 05:40

It looks like you really had a nice time.

billie () (link) - 19 Maart '06 - 18:51


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 52 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 46 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 61 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 58 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 66 - 53 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 68 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 55 - 60 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)