back to weblogDierenpark de Wissel


Zo, Annelies had al belooft dat ik een verslagje zou maken, dus dat doe ik dan maar...

Niet dat iemand me er van had kunnen weerhouden dit log te schrijven, maar ach, daar let ik dan maar niet op.

De dag begon met opstaan en ontbijten, een ochtend als elke andere zou je zeggen.

Maar dan, tassen pakken, kinderwagen en buggy auto in en vervolgens allemaal instappen.

Op naar Voorst om Annelies en Lenci te droppen bij Lien van de Februari2005mama's. O wat had Annelies er zin in!! Maar toch ergens was ze ook wel een beetje jaloers op me. Lekker een lang gedeelte van de dag alleen met Roan. Een Roan en papa dag. Ik had er enorm veel zin in, en Roan de hele morgen al uitgelegd wat we gingen doen.

Toen we Annelies uit de auto gezet hadden met Lenci en even snel binnen hadden gedropt gingen we snel de auto weer in op weg naar Dierenpark de Wissel. Roan in het stoeltje, ik achter het stuur en wegrijden maar. Niet dus. 'Mamma!' klonk er op de achterbank. Roan in paniek, we lieten zijn mamma achter. Even nog een keer uitgelegd dat mamma hier even bleef en dat Roan en pappa naar de dierentuin gingen. Daarna zouden we mamma weer ophalen. Er werd even ernstig nagedacht, en toen mee ingestemd. Dat was goed, en dus konden we vertrekken.

Een half uurtje later kwamen we aan in het dierenpark. Nog een ruim kwartier later waren we binnen (1 kassa voor de entree, waar tevens het restaurant en de souvenirshop waren). Toegegeven, er was een andere kassa voor de andere functies, maar alle hectiek binnen en een niet al te snel en snugger persoon achter de kassa maakte dat de 4 mensen voor me toch aardig wat tijd in beslag namen. 'Dat is dan E31,50 meneer.' Uhm. 1 volwassene is 10.50 en een kind tot en met 2 jaar is gratis. Hoe kan dat dan. Even de bon bestudeerd, en vervolgens de uitroep: 'oh ja, die mensen achter u horen er niet bij?' Tja, niet dus. Moeilijk moeilijk moeilijk, wat nu gedaan. Maar even een collega uit de keuken gehaald. Die had het binnen 2 seconden opgelost en 3 minuten later was de rij achter me (inmiddels zo's 10 man) weg....

Toen we binnen waren was het inmiddels half een, dus was het tijd voor eten vonden we zo.

Roan drinkt FristiBroodje 'hotdog'Broodje 'hotdog' hapNa het eten, wat Roan erg lekker vond, gingen we het park in.

Allerlei dieren, en ik ga niet eens proberen op te noemen wat we allemaal gezien hebben, maar we hebben heel wat gezien.

En dat was mooi, heel mooi. Er was heel wat te zien!!

Roan wijstWe hebben onder andere stokstaartjes gezien, wat erg 'wauw' was.

En apen...

AapAlles was namelijk een aap.

Behalve toen we een aap zagen, toen was het, heel aarzelend na alle keren dat ik hem heb uitgelegd dat het geen aap maar een .... was, een wafwaf??? Toen ik vervolgens zei dat dit dus wél een aap was keek hij me verontwaardigd aan, en verkondigde daarna met grote stelligheid bij elk dier dat het een aap was. Als ik dan zei dat het iets anders was keek hij me meewarrig aan, schudde zijn hoofd en zei 'aap' alsof ik er niets van snapte....

Het weerhield hem er niet van nog veel meer te zien...Aangezien hij ook hele stukken gelopen heeft en ik dan én op hem én op de wagen moest letten én hem moest wijzen op dieren, aangezien de meeste dieren niet op Roan hoogte bivakeerden, heb ik niet meer foto's gemaakt. Neem van mij echter maar aan dat hij heeft genoten.

Af en toe werd er wel even geschrokken om zich heen gekeken waarna de hartverscheurende kreet 'mamma' klonk. Uitgelegd dat die er niet was, en dan was het weer goed. Tot hij op een gegeven moment erg bedrukt werd en mamma de hele tijd zocht. Dan is de mobiele telefoon een uitkomst. Mamma gebeld en Roan straalde weer...

Er was ook een kinder show van drie kwartier, wat erg leuk was voor kinderen. Roan heeft daar niet superveel van meegekregen, maar wel lekkker zitten swingen op de muziek en verder effe gesuft en uitgerust, wat voor mij ook de reden was om naar de show te gaan. Hij heeft ervan genoten!

Uiteindelijk werd her erg rustig in het park, het werd ook tijd om weer naar Voorst te gaan, en we gingen terug naar de ingang. Roan hurkte daarbij ineens,en

spronger ineensvandoorDat was de eerste keer dat hij echt sprong. Het was leuk om te zien, maar gezien zijn gelach en geschater, ook erg leuk om te doen....

Daarna een souvenir gekocht en ik wou het park uit.

Maar dat wou meneertje niet. Driftig nee schuddend 'broembroem' (zo van niet met de auto). Toen ik hem in de buggy wou zetten om sneller bij de auto te zijn (en veiliger langs de weg) zich verzettend en de heel tijd proberen terug het park in te lopen. Tot ik hem zei dat we mamma gingen ophalen.  Hij sprong bijna de buggy in en wees naar de uitgang.  'broembroem,  mamma' en weg waren we. Toen ik het parkeer terrein afreed sliep hij al, en bij Lien sliep hij nog in mijn armen. Toen hij wakker werd keek hij erg verbaast om zich heen, maar hij was volgens mij wel blij mamma weet te zien. Daar moest dan ook bij op schoot gezeten worden...

Een zeer geslaagde pappa en Roan dag..... en zeker voor herhaling vatbaar... Wanneer was de volgende meeting??? Leuk te lezen wat jullie hebben gedaan toen wij in Voorst waren!
Klinkt als een erg geslaagde dag!!!
Leuke foto's heb je erbij geplaatst, vooral die van de sprong.

Tot ziens op de bbq!

Groetjes Lucie

Lucie - 5 Juli '05 - 09:00

Dat klinkt als een gezellige Roan-pappa dag ;-) En Roan is dus voor Tijgertje aan het oefenen? ;-)

Joëlle (link) - 5 Juli '05 - 10:00

'k Heb genoten MJ van je verslag, en zag het helemaal voor me. Vooral toen Roan niet meer in de auto wilde;-) Nee, broembroem...
Heel leuk hoor, zo'n speciale Papa-Roandag en Annelies een Mama-Lencidag.
Over een tijdje kunnen jullie het eens omruilen ;-)

Mama/Omi () (link) - 5 Juli '05 - 12:03

Leuk verslag en erg beeldend beschreven. Ik zag het allemaal voor me!
Probeer dat erin te houden: een vader-zoon en/of moeder-dochterdag. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Maar een dagje 1 op 1 met één van de kinderen is van onschatbare waarde.
Vind je het overigens gek dat Roan elk dier een aap noemde? Hij had zijn Apenheul-Tshirt aan.............

(O)mammaKlaske - 6 Juli '05 - 05:13

Dus 'een kleine stap voor de mensheid, maar een enorme sprong voor Roan' ;-)

Rineke - 6 Juli '05 - 11:06

Echt leuk, ik had eerst alleen de foto's vluchtig bekeken en hoorde vandaag pas, dat het een echte Roan-Pappa dag geweest is. Geweldig! Alleen sneu, dat hij af en toe schrok dat Annelies er niet was. Wat een geluk dat mobieltjes zijn uitgevonden!!

Toffe tante Marjolein - 10 Juli '05 - 21:43

Follow your dreams, you can reach your goals.

Iren () (link) - 14 Maart '06 - 10:26

Hello! Very interesting and professional site.

Iren () (link) - 19 Maart '06 - 08:04


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 47 - 49 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 44 - 42 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 49 - 49 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 52 - 44 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 43 - 51 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 178 - 53 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 52 - 42 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 57 - 55 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 54 - 58 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 45 - 51 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)