back to weblogNieuw bed


Toen Rineke en de kinderen langskwamen voor Roan's verjaardag hadden ze nog iets bij zich. Ook voor Roan, maar niet voor z'n verjaardag.  Een peuterbed. Het peuterbed waar ik, Annelies, ook in heb gelegen. Wat vervolgens doorgegaan is naar de kinderen van Gert Jan en Rineke en nu naar ons. En aangezien Mark-Jörg nu vakantie heeft leek het ons nu een goed moment om Roan het peuterbed te geven.  Maar voor ik beschrijf en laat zien hoe dat ging, eerst nog een foto van zijn oude bed.

oud bed

Dat bed staat inmiddels op zolder te wachten tot Lenci zover is om uit de wieg naar het ledikant te verhuizen.

Toen wij Roan's ledikant demonteerden reageerde hij er amper op. En toen wij het peuterbed in elkaar zetten reageerde hij daar ook amper op. Wel was hij als een gek door alle slaapkamers aan het rennen, zijn manier van verwerken ;-)

monteren
Maar goed, 's avonds met z'n allen naar boven en voor we hem de pyjama aan konden doen lag hij al in zijn nieuwe bed met de dekbedovertrekset over hem heen (zonder dekbed, want daar is het nu te warm voor). Uiteindelijk wilde hij dan nog wel naar ons bed om z'n pyjama aan te krijgen en een verhaaltje voorgelezen te krijgen, maar daarna snel weer naar zijn eigen bed. 

opgemaaktWat was hij trots dat hij er helemaal zelf in kon klimmen.

trotsHet duurde wel even voordat hij sliep, maar hij heeft daarna geen kik meer gegeven. Totdat we rond half 11 een harde dreun hoorden. Wij snel naar boven en ja hoor, daar lag meneer op de grond. Mark-Jörg deed het muurlampje aan en ik heb hem voorzichtig opgetild en weer in bed gelegd. En Roan, die heeft er helemaal doorheen geslapen. Hij is niet wakker geworden van het vallen, niet van het lampje en niet van het opgetild en weer in bed gelegd worden.
Eenmaal beneden lagen Mark en ik compleet in een deuk.

Vanochtend kwam hij niet zelf zijn bed uit. Pas toen Mark-Jörg bij hem stond en zei dat hij er zelf uit mocht, keek hij heel voorzichtig over de rand en gleed vervolgens er langzaam uit om daarna lekker bij ons in bed te kruipen.
Vermoedelijk leert hij nog wel dat hij er ook zelf uit mag en dan zullen we merken of we hem 's avonds een keer in ons bed vinden..... Jochum was de eerste die er in sliep. Voor hem schaften we het aan, toen hij te groot geworden was voor het ledikantje... Terwijl we daarvoor Pieter Geert en Gert Jan zonder moeite van het ledikantje naar een eenpersoonsbed verhuisd hadden.
Daarna was het jouw beurt om er een paar jaar in te slapen. En toen, inderdaad, alle drie de koters van Gert Jan en Rineke.
De uitgave die we toen deden, en waar we ons toch wel even voor achter de oren krabbelden, is dus best wel de moeite waard geweest.
Kan me trouwens niet herinneren dat jij of Jochum er ooit uit gevallen zijn. Als 't vaker gebeurt zou je er een opgevouwen slaapzak voor kunnen leggen :-) Valt hij iets minder hard.
Maar 'k vind het prachtig om hem er zo stralend in te zien liggen.

Mama/Omi () (link) - 19 Juli '05 - 13:44

Trouwens, misschien helpt het als je hem geen slaapzak aandoet, waardoor hij beter voelt, in de slaap, dat hij tegen de rand aankomt. Dus gewoon het dunste dekbedje erin, en zonder zak. 't Is maar een ideetje.
En die banden aan de bedbodem, kun je er, wat mij betreft wel uithalen. Dat is uit de tijd dat kinderen nog vast mocht liggen in bed. En aangezien je er een ander matrasje in hebt gekocht, wat anders is dan het oorspronkelijke zeegras matras, lijkt het me dat hij ze misschien kan voelen door het matras heen... De prins op de erwt :-)

Mama/Omi () (link) - 19 Juli '05 - 13:48

Ongelovelijk, wat wordt hij snel groot. Maar wat prachtig om te lezen dat hij er zelf trots inklom en hoe hij op die foto te zien lachen omdat hij in een echt bed mag liggen. En tja, dat uit bed vallen hoort er bij geloof ik, deed ik ook regelmatig. Gelukkig dat hij er gewoon doorheen is geslapen, iets wat ik een beetje vaag vind, maar ja, zoon van Mark he, dan krijg je dat ;)
Jullie hebben hem toch niet in een slaapzak in bed liggen of wel?
Snap de tweede post van je mevrouw Kole niet helemaal, maar maakt niet uit.... Knap hoor, van die neef van mij!!!

Toffe tante Marjolein - 20 Juli '05 - 10:07

leuk he, die overgang ...wat worden ze dan inene groot:-[ Voor je het weet ligt Lenci in het ledikant.... Sharon slaapt hier ook nog lekker in de wieg, lekker beneden in de woonkamer, haar kamertje is nog steeds ongebruikt en dat al 5 maanden ( en een dag;-))

~~Andy is jarig !!~~ () (link) - 20 Juli '05 - 10:24

ow ja...zeegrasmatras...dat hebben wij nog in de wieg, de originele van 45 jaar geleden toen mijn zwager er voor het eerst inlag....

~~Andy is jarig !!~~ () (link) - 20 Juli '05 - 10:25

Al onze kinderen hebben op een zeegrasmatras geslapen... Maar ja, tegenwoordig mag dat niet meer :-)
Zowel in de wieg, als in het ledikantje, als in het peuterbed lag een zeegrasmatras. Dat werd toen aanbevolen als meest gezond en veilig... 't Kan verkeren, zei Bredero al...
Maar goed, 'k heb begrepen dat het matras van het peuterbed kapot was, dus dan moet je natuurlijk wel iets nieuws aanschaffen.

Mama/omi () (link) - 20 Juli '05 - 10:33

Wat wordt ie dan al groot he? Nu al naar het grote bed. Knap hoor van hem dat ie zelf in het bed kroop.
Ik zie er trouwens niets verkeerds aan om hem in de slaapzak op bed te doen.
gr jannet (febr. mama's )

jannet schurer () (link) - 20 Juli '05 - 11:35

Wat een grote jongen al! Weer een fase verder in het opgroeien. Het gaat hard hoor. Grappig dat hij er, zonder het te merken, uitgevallen is. Gelukkig was het geen stapelbed..........
Mark-Jörg en zijn zussen zijn nooit uit bed gevallen, maar dat kwam waarschijnlijk omdat we indertijd als kleuterbed een bed bij Ikea gekocht hebben met een soort hekje aan de niet-muur-kant.. Daar lagen jullie meestal tegenaan als we 's avonds nog een keer gingen kijken, dus ik vermoed dat er best eens iemand uitgevallen zou zijn als dat 'hekje' er niet was geweest.
Ik denk overigens dat hij héél snel door heeft dat hij zelfstandig uit dit bed kan klauteren en dat jullie terecht veronderstellen dat hij op een ochtend gewoon tussen jullie in ligt. En dat is óók weer leuk om mee te maken.
Geniet er maar van!

(O)MammaKlaske - 20 Juli '05 - 13:24

Ben ik echt nooit uit bed gevallen??? Ik dacht dat ik dat regelmatig deed, OEPS!! In Frankrijk ben ik wel een keer uit een stapelbed gevallen, daar hebben jullie toen een matras onder gelegd. Daardoor ben ik denk ik gaan denken, dat ik vaak uit bed viel.... Goh, wat stom...

Toffe tante Marjolein - 21 Juli '05 - 13:18

Stoer hoor al op een 'groot' bed!
Emma van mij viel ook weleens uit bed en sliep dan gewoon door op de grond. Het was dat we een grote klap hoorden en gingen kijken anders zou ze er 's morgens nog liggen ;-)
Luitjes, geniet van je kleine koters .... voor je weet, ben je in de fase hoogslapers beland ......

Marina van der Ham () (link) - 22 Juli '05 - 14:10


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 47 - 49 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 44 - 42 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 49 - 49 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 52 - 44 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 43 - 51 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 178 - 53 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 52 - 42 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 57 - 55 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 54 - 58 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 45 - 51 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)