back to weblogNog een dag


Nog een dag, nog een dag voor ik aan mijn nieuwe baan begin, nog een dag voor de vakantie voorbij is, nog een dag voordat ik de kinderen alleen nog  's nachts (als ze dan al huilen) en (met wat mazzel) 's ochtends (als Lenci voor voeding komt, en als Roan wakker genoeg is om te merken dat ik weg ga) en voordat ze naar bed gaan zie. Toegegeven, het nacht en ochtend gedeelte ben ik wel gewend, dat was altijd al zo, maar het avond gedeelte zal wel wennen worden. Ik was gewend om als het even ging voor het eten thuis te zijn en na het eten het hele avond ritueel mee te maken. Nu kom ik hopelijk nog zo laat thuis dat ik in ieder geval het avond ritueel kan meemaken, maar van het eten (wat toch altijd erug gezellig was) weten we nu al dat het niet gaat lukken i.v.m. de reistijd. :-(

Nog een dag, dus moesten we daar natuurlijk iets bijzonders van maken.....

Na het wakker worden, wat bij de ene (Lenci 5.00) wat vroeger was dan bij de andere (Roan 6.20) en door koppigheid van een derde (ikke, pas om 9.00 gaf ik toe dat het dag was en wilde mijn ogen langer open doen dan om te proberen een van de kinderen weer stil te krijgen), begon het grote knuffelen. Gelukkig hebben Lenci, Annelies en ik nog wel iets geslapen nadat Lenci de eerste geluiden van de dag maakten....

Uiteindelijk was het dan ook 10.15 toen het ontbijt begon. Op zondag eten we vaak cracottes voor ontbijt, deze zondag was geen uitzondering. Normaal eet Roan dan een cracotte, als hij honger heeft 1,5, maar vandaag 3 en een deel van een beschuitje!!! Hij had er echt zin in. Maar goed ook, we hadden nog wel wat voor hem in petto.....

Na het ontbijt heeft Roan lekker gespeeld en hebben we hem voorgelezen als hij er zin in had. Het was al snel weer 12.00 en dus tijd voor het middageten (Lenci en Roan waren al weer erg toe aan een slaapje).

Na het middagslaapje (tijdens welke ik ben begonnen met voorbereidingen voor het avond eten) en de borst van 14.30 zijn we naar ballorig gegaan. Dit is een groot kinderspeelparadijs met ballen bakken.

Roan heeft anderhalf uur gerend, geklommen (met Pappa en Mamma) tot het plafond, gegleden, gesprongen, gereden en met name gelachen en genoten!!!! Heerlijk vond hij het!!!! Het zweet droop van zijn koppie (en van die van ons....).

Daarna naar huis en het eten verder gemaakt. Lasagne, met zelfgemaakte lasagne vellen, en dat is LEKKER!!!!!! Allemensen, heerlijk!!!!

Roan heeft drie borden(!) opgegeten terwijl hij voor het eten al naar boven wees en ssst zij (zo van, ik wil naar bed, ik wil slapen).

Daarna snel gewassen en naar bed en Lenci, die natuurlijk ook zeer veel indrukken opgedaan heeft met het lawaai van zeker een honderd spelende kinderen, sliep binnen 5 seconden. Roan nam iets meer tijd in beslag maar ook hij slaapt inmiddels.

Wat mij betreft een perfecte, nog een dag dag.

Groet, Mark-Jörg.

MJ, ik wil je heel veel succes wensen met je nieuwe baan in Hardenberg. En hoop dat je van het avondritueel wel wat meekrijgt.
Fijn dat de laatste vakantiedag zo goed is verlopen.
Gr jannet (febr. mama's)

jannet schurer (link) - 31 Juli '05 - 22:07

Klinkt leuk, als laatste vakantiedag.
hopelijk hebben jullie de omende tijd in het weekend ook nog puf om dit soort dignen met de kinderen te blijven doen. Is leuk om te doen en later een waardevole herinnering - voor beide 'partijen'.
Het zal inderdaad wel wennen worden, na twee weken de hele dag met elkaar, om alleen nog 's avonds (een beetje) van het geizn te kunnen genieten. Niet alleen voor Mark-Jörg natuurlijk - ook voor Annelies en de kinderen. We zullen maar hopen dat jullie snel je huis kunt verkopen - dan wordt het weer op het fietsje naar het werk en dan kun je weer alles gewoon meemaken.
We duimen dus mee voor een snelle verkoop!

zijn er overigens ook foto's van Roan c.s. in 'ballorig'? Ben benieuwd en houd me aanbevolen

(O)MammaKlaske - 1 Augustus '05 - 12:47

Nee we hebben geen foto's gemaakt. We zijn een keertje weg gegaan zonder alle gebruikelijke hulpmiddelen: geen gsm's, geen camera's. Gewoon een keertje alleen maar genieten en niet gestoord worden.

Annelies () - 1 Augustus '05 - 19:58

Ach Mark Jorg in het tooch alweer verre verleden hebben wij in ons gezin het zlefde megemaakt. Om pak weg 7,45 de deur uit en thuis om zes ook wel later thuis (mer later dan vroeger zegt Oma terwijl zij over mijn schouder meekijkt naar het geschrevene) i.v.m met nijn werk. En dan de vrije zaterdag bij mijn Vader in de winkel helpen. Soms om 8 uur thuis en Oma had dan de kinderen gewassen enz enz. ik wil mar zeggen: er is niets nieuws onder de zon. En als jullie straks in hardenberg wonen moet je eens zien hoe het genieten van het grut in een razens tempo weeer aanwezig is. het komt goed Groeten van ons beiden.

Opa en Oma H () - 4 Augustus '05 - 17:28

Hello and congratulations!

leona () (link) - 14 Maart '06 - 10:26

Thanks for the special work and information!

Alexx () (link) - 18 Maart '06 - 13:22

Your pictures are great.

tracey () (link) - 19 Maart '06 - 08:25

Hello! Very interesting and professional site.

becky () (link) - 19 Maart '06 - 21:42


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 47 - 49 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 44 - 42 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 49 - 49 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 52 - 44 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 43 - 51 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 178 - 53 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 52 - 42 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 57 - 55 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 54 - 58 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 45 - 51 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)