back to weblogUpdate Lenci


Aangezien Lenci een aantal nieuwe dingen heeft meegemaakt de afgelopen dagen leek het me het handigst om er 1 update van te maken in plaats van allemaal aparte posts.

Ten eerste: weten jullie nog dat ledikant waar Roan tot voor kort in sliep en wat we hebben vervangen voor een prachtig peuterbed (waar hij nog altijd heel trots op is). Nou dat ledikant is wederom in gebruik. Lenci werd te groot voor de wieg. Hij begon te piepen elke keer als ze zich bewoog waardoor ze 's nachts erg onrustig sliep. Gelukkig werd ze er niet vaker wakker van, maar we merkte wel dat meer bewoog dan anders. Bovendien ligt ze graag op haar zij te slapen en dat werd zo langzamerhand erg lastig. Dus de hoogste tijd voor het ledikant.

leeg


met LenciZo zag het er trouwens uit als ze in de wieg lag.

wiegNu ligt ze dus eigenlijk constant op haar zij te slapen. Het liefst met Winnie dicht tegen haar aan. Helaas heeft ze dezelfde neigingen als haar broer en schopt dus voordurend haar lakens van zich af. Maar in tegenstelling tot Roan die dan doorsliep, wordt zij vaak wakker omdat ze het dan ijskoud heeft. Ze is een echt koukleumpje. Maar goed, ze zal uiteindelijk wel leren om zelf weer onder de dekens te kruipen ;-)
Wat slapen betreft gaat het trouwens al iets beter dan in tijdens mijn vorige post. Haar niet willen slapen tussen de middag heeft niets met niet vermoeid zijn te maken, want dat is het eerste slaapje van de dag, maar ze wordt gewoon na een half uurtje wakker en afhankelijk van de geluiden om haar heen valt ze dan weer in slaap of niet. En ik krijg ook steeds meer ervaring in haar dan weer in slaap krijgen. Dat is altijd een kwestie van uitproberen en ontdekken. Zo kan ze er heel goed tegen als Mark haar weer toedekt en er even bij blijft staan en niet aankijkt. Maar als ik haar niet aankijk dan begint ze te krijsen. Ik moet juist een hand lichtjes over haar ogen leggen zodat ze me gewoon niet kan zien.
Genoeg hierover. Op naar het volgende punt.....

Ze was namelijk altijd erg onrustig tijdens het avondeten. Ons avondeten, niet die van haarzelf. Ze wilde alles pakken en zelf proberen (zoals ze alles wil pakken, vooral datgene waar ze niet aan mag zitten ;-)). Daarom hebben we besloten haar iets eerder dan met 6 maanden bijvoeding te geven. Je mag met bijvoeden beginnen tussen de 4 en 6 maanden en aangezien Lenci een vrij gevoelig huidje heeft wilden we er zo lang mogelijk mee wachten, maar nu was het tijd.
Dus wij druk aan het worteltjes koken en pureren.
Helaas heeft Roan vlak voor haar eerste hapje met zijn vingertjes aan de lens van de digitale camera gezeten, dus die foto's zijn wazig en onscherp. Daarom een korte beschrijving van het moment van haar eerste hapje. Het lepeltje kwam in de buurt van haar mond. Ze strekte 2 handjes uit, greep het lepeltje en dirigeerde het naar haar mond. Ze proefde, kauwde een paar keer en slikte het door. Dat begint goed dachten wij......nou dat was ook het enige hapje wat er met smaak inging. Vervolgens drong namelijk tot haar door dat dit geen moedermelk was en werd er hevig geprotesteerd en vies gekeken.
De dag daarna heeft ze ook worteltjes gehad en de digitale camera hadden we inmiddels schoongemaakt, dus nu wel een paar foto's.

slab


hap


jak


slikHet leek gisteren al iets beter te gaan. En de komende dagen krijgt ze nog steeds wortel, zodat ze goed kan wennen aan de smaak.

En als laatste heeft ze nieuwe kleren. Warmere kleren, aangezien alle leuke zomersetjes die we voor haar hebben aangeschaft ongebruikt in de kast blijven hangen en de warme kleren in maat 62 inmiddels korte kleren zijn geworden. Dus ik heb maar even 2 broeken en truitjes voor haar gekocht, zeker omdat ze zo'n koukleumpje is en niet, zoals Roan en ik, wil doorbibberen in een t-shirt. En toen ze die kleren aanhad vond ik haar een echte hippiechick. Dus dat wilde ik jullie even laten zien ;-)

hippie chick


Zeg nou zelf, ze kan zo meedoen in de musical HAIR (behalve dan dat ze dat niet heeft hihi) He bekend wiegje...
Joëlle heeft na een half jaar ook een grotere slaapplek gekregen. Ilia was na drie maanden er uit geknapt, maar die deed meteen al een studie voor 'Enakskind'.
Wat heerlijk om te zien hoe Lenci nu van de ruimte geniet, kan ze weer lekker d'r eigen warme plekje zoeken. Zo te zien is dat nog even lastig ;-)
Voor de musical moet ze dan maar een musicalpruik lenen van haar tante AnneMinke(?) zij heeft vast ervaring met 'Les Miserables'- pruiken, toch?
Liefs van ons, vers terug uit de Auvergne in Frankrijk.

Rineke - 8 Augustus '05 - 14:54

Zo zie je maar: kleine meisjes worden groot!
Je kunt aan de foto in de wieg wel zien dat ze echt wel toe was aan nieuw slaapcomfort.
De foto's van Lenci-met-wortel zijn schitterend. Ze kijkt er bij alsof haar ik-weet-niet-wat wordt aangedaan! Maar je hebt gelijk: ze zal er best aan wennen.
Het nieuwe pakje staat haar prachtig - net zoals de outfit die ze zondag, op de 'verjaardag' van Mark-Jörg, aan had. Het is een mooi meissie hoor! En dat haar komt vanzelf wel - zie je aan Roan met zijn mooie krullen................

(O)Mamma - 9 Augustus '05 - 11:23

Wat een enige foto's van de jonge dame. Dat wordt zo te zien een bijdehandje. En wat de worteltjes betreft:alle begin is moeilijk.Heerlijk om de ontwikkeling van de kinders te kunnen volgen. Advies:volop genieten.Ontvang veel groeten van ons beiden. Fijn te horen dat Mark Jorg het zo naar zijn zin heeft. Als nu het huis nog is geregeld dan is de blijschap compleet.

Opa en Oma H () - 10 Augustus '05 - 11:06

Gezellige foto's en leuke verhalen!!

willian (link) - 11 Augustus '05 - 23:47

Wat een grote meid zeg in de wieg! En wat lijken ze dan weer klein in zo'n ledikant hè? Prachtige foto's van het worteltjes eten :-D

Marina van der Ham (link) - 20 Augustus '05 - 09:26

Mmm, weet MJ eigenlijk wel waar Lenci d'r mondje zit? Eerst linker oog geprobeerd en toen het rechter oog?
Je moet nog veel leren zeun!:-) Jammer dat ze geen prrrrrrrrrr ging doen, zodat het op jouw ogen kwam:-)

Ettje () (link) - 29 Augustus '05 - 23:12

It looks like you really had a nice time.

alex () (link) - 14 Maart '06 - 10:26

Hi you have a nice homepage

jenny () (link) - 18 Maart '06 - 13:25

Hi you have a nice homepage

misty () (link) - 19 Maart '06 - 08:29

I like your website alot...its lots of fun...

brandy () (link) - 19 Maart '06 - 21:46


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 65 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)