back to weblogSneeuw


Gelukkig hoort Meppel bij het noorden van het land, dus we hadden goede hoop dat de sneeuw van gisteren zou blijven liggen.  En wat gebeurde er vanochtend.....om half 8 ging de telefoon, ja, half 8 's ochtends vroeg ;-). Met mijn duffe hoofd zie ik dat het het nummer van mijn ouders is en even slaat de schrik me om het hart. Aangezien ik dus nog sliep druk ik in eerste instantie op de ophangknop en als ik vervolgens mijn naam zeg en de telefoon gaat over in mijn oor dringt het tot me door dat het de verkeerde knop is. Uiteindelijk weet ik de juiste knop te vinden.

Sneeuw

En dan heb ik mijn moeder aan de lijn. Of ik al uit het raam heb gekregen. Dus ik vraag maar terug of ze wel enig idee heeft hoe vroeg het is.....
Maar goed, ze weet me te verleiden om mijn warme bedje uit te komen en als ik het rolgordijn omhoog trek zie ik een compleet witte wereld. Schitterend!!
Een moment later zie ik mijn man uit de auto komen, het raam schoonkrabben, weer instappen en een mislukkende poging doen om weg te rijden. Dus snel hang ik op en probeer Mark te bellen, maar hij heeft de telefoon niet aanstaan. Dus de volgende keer dat hij uit de auto komt, doe ik het raam open en waarschuw ik hem dat de politie zegt alleen in de auto te stappen als het nodig is. We ontbijten vandaag dan ook met z'n viertjes.

SneeuwHoewel Roan normaal gesproken bah zegt tegen sneeuw is zijn commentaar vandaag: och, tsss, dat nou, gggg. Hij is helemaal verbaasd.  Mark gaat proberen met de trein naar het werk te komen en aangezien ze in Zwolle niet weten hoever het is naar het station gaat hij eerst nog even met Roan in de sneeuw sleeen. Helaas is de laag iets te dik, waardoor de slee erin wegzakt en Roan het niet echt leuk vindt.

SleeDe rest van de dag zitten Roan en ik wel vol verwondering naar buiten te kijken. De laag groeit en groeit. Gelukkig is Mark ruim voor het donker thuis en als hij aan Roan vraagt of ie mee naar buiten wil, krijgt hij een enthousiast geknik als antwoord. Hij heeft z'n jas nog niet aan of hij staat al bij de achterdeur. Geweldig vindt hij het, ook al kan hij er tot z'n middel in staan. De slee is wederom geen succes, maar gewoon lekker banjeren door de sneeuw vindt hij geweldig, evenals sneeuwballen gooien.  Van Roan mag het elke dag wel zo sneeuwen.

Sneeuw


Fun


SneeuwbalEn ja, van mij ook wel. Ondanks dat ik niet naar buiten kan, omdat ik moeilijk Lenci mee kan nemen deze kou in, geniet ik wel met volle teugen van de sneeuw. En uiteraard erger ik me dood aan al die mensen die elk half uur hun straatje schoonvegen. Laat toch lekker liggen die sneeuw. Gelukkig denkt de natuur er ook zo over, want de mensen kunnen vegen wat ze willen, de stoep blijft wit! Ik hoop dat we nog veel van deze dagen zullen beleven en zo niet, dan heeft mijn oudste kind in ieder geval er van genoten en mijn dochter kan ik later zeggen dat ze nog geen 2 weken oud was toen er bijna 40 cm sneeuw lag.

40 cm

Ik vond dat een heel christelijke tijd om je te bellen ;-) Wees blij dat ik je 's nachts om vier uur niet wakker heb gebeld, want toen had ik het al ontdekt !!!
Je foto's zijn mooi, maar 'k neem aan dat er meer op staat, en aanklikken, om ze vergroten, werk bij mij niet ;-( Niet me firefox mozilla en niet met IE.
Dus dat vind ik zielig... voor mezelf ;-)

Ma/Omi () (link) - 3 Maart '05 - 17:53

Volgens mij lag kole.info er weer even uit vandaag. Heeft u het al nog een keer geprobeerd? Anders mail ik u de foto's wel even.

Annelies () - 3 Maart '05 - 20:31

Ik heb het al wel tien keer geprobeerd ;-) maar 't werkt echt niet ;-( Terwijl ik er toch van overtuigd ben dat er meer op die foto's staat!

Ma/Omi () (link) - 3 Maart '05 - 20:47

Bij mij op het werk kan ik de foto's gewoon openen. Snap niet wat er aan de hand kan zijn :-(

Ik hoop dat u snel de foto's kan zien, want ze zijn echt geweldig, vooral die van Roan :-D

Groet,

Mark-Jörg () (link) - 4 Maart '05 - 09:23

Is het geen kwestie van een pop-up killer uitzetten?

Gert Jan (link) - 4 Maart '05 - 10:15

Ik ga via mozilla firefox naar het weblog... heb daar zelf niks ingesteld over pop-up killers, ben van me eige niet zo'n killer ;-) Dus als je me dan even verteld hoe of wat, kom ik misschien verder ;-)
Heb trouwens inmiddels de foto's al privé ontvangen, en ze zijn schitterend.

Ma/Omi () (link) - 4 Maart '05 - 10:20

Ik snap er nu helemaal niks meer van, van dit weblog dan wel te verstaan.
Joëlle heeft gereageerd, die reactie hebben we per mail ontvangen, maar die reactie staat niet op dit weblog zelf te lezen. En dan mama, die de foto's niet kan openen en een schoonmoeder die niet kan reageren. Huh??
Het spookt hier op dit weblogje, het spookt, ook door mijn hoofd (deze zin moet je in gedachten zingen op The Phantom of the Opera ;-))

Annelies () - 4 Maart '05 - 21:00

Het spookt wel vaker bij kole.info ;-))
Zo kreeg ik op de geboorte van Lenci een reactie van een vriendin uit de States... duidelijk gepost op het weblog, vervolgens als notification binnengekregen, maar stond niet onder het weblog ;-0

Maar je foto's heb ik inmiddels wel binnen, en 't zijn echt schitterende foto's!!
Heerlijk zoals dat manneke genoot van de sneeuw. Dat snuitje, terwijl hij die sneeuwbal vasthoudt. Om in goud in te lijsten ;-)

Ma/Omi () (link) - 4 Maart '05 - 21:37

Dat van die mail notificatie is een bekend probleem, daarom heb ik die maar uitgezet. Ik kijk toch vaak genoeg op mijn log om te zien of er nieuwe reacties zijn ;-) (homepage).

Joëlle (link) - 5 Maart '05 - 09:34

Kennelijk vindt roan sleetjerijden nu wel leuk, gezien de foto althans. Jullie boffen wel dat je toch maar een slee hebt gekocht; de 'mooie' en handige sleeën zijn nu nergens meer te krijgen. bovendien: hoe zou je bij de winkel moeten komen? Alles is ingesneeuwd, of valt dat in Meppel wel mee?

(o)mammaKlaske () - 5 Maart '05 - 18:25


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)