back to weblogSnelle en slimme kinderen


Zoals de titel al zegt hebben wij snelle en slimme kinderen.
Dat wist iedereen natuurlijk al ;-) maar hier zijn weer een paar verhalen om het te bewijzen.

Laten we beginnen met Roan.
Sinds kort leert hij namelijk tellen. Hij kan het nog niet uitspreken, maar hij kan het wel laten zien op zijn vingers. 1, 2 en 3. Zo kan hij laten zien hoeveel koekjes hij heeft gegeten, hoeveel windmolens we onderweg tegenkomen. Hoeveel containers wij in de tuin hebben staan of hoeveel containers we tegenkomen lopend naar de stad. Etc. etc. etc. Zelf vindt hij het ook helemaal geweldig en laat geen kans onbenut om zijn rekentalenten te showen.
Daarnaast waren we gisteren bij opa en oma Meijer en Roan liep met iedereen het huis in en uit, lekker aan het spelen. Ineens horen we prachtige klanken uit de piano komen en wie zit daar als wonderkind zijn kunsten te vertonen: Roan!!

piano


Het lijkt hier of oma Klaske speelt, maar nee, we hebben ook bewijs gezien dat Roan zelf speelt. En objectief gezien klonk het nog niet eens heel slecht. Af en toe kwamen er Cor Kee noten uit de piano (Cor Kee is/was een componist die met beide ellebogen op de klavieren ging hangen en dat muziek noemde), maar het meeste had toch wel een redelijk ritme en een melodie. Dus wie weet hebben we een 2e Pieter Geert in de familie. Muziekaal is Roan in ieder geval wel. Hij doet de afgelopen dagen niks anders dan zingen. Tijdens het eten, tijdens het in bed liggen, tijdens het spelen, noem maar op. Als er een kinderen-voor-kinderen liedje op hem van toepassing is, is het: Ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd!

Roan heeft ook een nieuw woord geleerd vandaag: Tuin. Ik was De tuin van Nijntje aan het voorlezen en ineens zegt hij: tuin. Dus zijn vocabulair is gegroeid!! Ook wordt hij steeds vrijer, ook als we bij andere mensen zijn. Zoals bij Pieter en Joukje waar hij gelijk doorloopt naar opa en oma Kole en met ze speelt. Of zoals bij Heidi waar hij de hele ochtend met dochter Salí (7 jaar) heeft gespeeld. Of zoals bij opa en oma Meijer waar hij, na enig wennen, met iedereen naar binnen en buiten loopt.

Maar ondanks al deze ontwikkelingen blijft hij nog altijd onze

deugniet


Deugniet

en onze

clown


Clown

En dan nu Lenci.
Ze eet dus inmiddels groente en na een moeilijke start (pas na 7 dagen luste ze de wortel pas) eet ze nu echt alles wat we haar aanbieden. Ze heeft inmiddels al bloemkool, sperzieboontjes en wortel met aardappel gehad. En als ik straks boodschappen ga doen, ga ik weer een andere groente voor haar uitzoeken.
Maar naast de warme hap eet ze nu ook broodkorst en appel. En geen fijngestampte appel, nee, gewoon uit het vuistje

appel


smikkel


smul


Uiteraard eet ze niet de hele appel op, maar van zo'n stukje hapt ze wel kleine stukjes af, die ze fijndrukt tegen haar tandvlees.

En zo doet ze het ook met de broodkorst

broodkorstQua motorische ontwikkeling is ze ook erg rap net als Roan was. Ze kan namelijk al zitten. Als je haar neer zet kan ze zo 5 minuten rechtop blijven zitten zonder steun.

zitten


spelen


En daar is ze zelf ook maar wat trots op. Ze vindt het heerlijk om zittend te spelen.

Maar met alleen zitten en liggen kom je er niet dus Lenci is ook al met de volgende ontwikkeling bezig

kruipen


Kruipen!!
Ze heeft inmiddels door hoe ze haar knietjes moet verzetten naar voren, maar haar handjes komen nog niet verder. Dus als ik haar handen verzet komt ze een heel eind.
Ook gaat ze regelmatig op handen en voeten staan en laat zich dan door haar armen zakken. Dan ligt ze ook weer wat verder naar voren. Tijgeren doet ze alleen nog maar achteruit, maar op die manier zat ze zaterdag wel bij Heidi achter de bank, tussen de gordijnen.

En dat zijn de verhalen van onze slimme en snelle kinderen. Goededag, Het zijn bijzondere kinderen, en dat zijn ze.
We hebben gisteren weer van ze genoten. En Roan mag wel vaker komen piano spelen. Kan Lenci er lekker bij zingen, want dat deed ze gisteren voor mijn gevoel, terwijl ze lekker belletjes zat te blazen. en een plezier dat in haar ogen te zien was.
Groetjes.

(o)pappa () - 29 Augustus '05 - 15:09

Enig om te zienhoe de kinderen zich ontwikkelen. Aan de gezichten van beide kinderen is te zien dat zij zich happy voelen en dat niet alleen maar het ook uitstralen. En weet dir: Kinderen die tevreden en gelukkig zijn z i n g e n. Het lijken dan net volwassenen want die doen dat ook. Geniet beiden van deze heerlijke kinderen. Jammer dat jullie zo ver weg wonen en wij de kinders niet zo vaak kunnen zien. Maar we zijn heel blij dat de modene techniek ons in staat stelt-zij het op afstand te kunnen meegenieten Veel liefs voor alle vier van alle twee.

Opa en Oma H () - 29 Augustus '05 - 19:37

Wat een leuke log! Roept herinneringen op aan een heel fijne middag. Ik kan inderdaad bevestigen dat Roan, toen hij eenmaal door had dat er muziek uit die witte en zwarte dingen kwam, zelfstandig een melodietje speelde. Hij heeft echt muzikaal gevoel, denk ik. Lenci ontwikkelt zich ook zo leuk. Het is een lief en vrolijk kind, dat merk je aan alles. Schitterend, zoals ze die appel eet.
Leuke foto's van schitterende kinderen.
Oma is helemaal trots.........

(O)mamma - 29 Augustus '05 - 22:16

't Begin van het kruipen zagen we al in de caravan, toch?! Tijd dus om weer ogen achter en voor te hebben, want voor je het weet kruipt ze de straat uit:-)
En Roan, ik zei het al eerder, die wordt dovenclown:-) !!

Ettje () (link) - 29 Augustus '05 - 23:15

Ja, het begin van het kruipen deed ze ook bij jullie in de caravan. Ze is daar de donderdag voor we naar jullie kwamen mee begonnen.

En Roan wordt inderdaad dovenclown (hij schudt nog altijd zijn hoofd als ik vraag of hij ooit leer praten), maar waar past zijn muziekale carriere daar in? Clown voor de doven, pianist voor de blinden?

Annelies () - 31 Augustus '05 - 13:10

We zien wel, zei de blinde, en we horen het wel, zei de dove.
Gewoon maar rustig afwachten:-)

Ettje () (link) - 31 Augustus '05 - 13:21

I like this site!

cherly () (link) - 14 Maart '06 - 10:27

Your site is amaizing. Can I share some resources with you?

caryl () (link) - 18 Maart '06 - 14:21

It looks like you really had a nice time.

Sung () (link) - 19 Maart '06 - 09:10

Your pictures are great.

sonia () (link) - 19 Maart '06 - 22:32

jeetje ! Wat een Liefe kinderen hebben jullie !! Zo snel al piano spelen ! , begin er maar vroeg mee , deste beter ze later zijn .:D Vriendelijke Groeten Noon

noon () - 18 Maart '08 - 16:32

hallo mensen van deze site .
wat een Schatige kinderen heeft u !
Groetjes Kim

kim - 18 Maart '08 - 16:37


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)