back to weblogRijk


Toegegeven, een leven met 2 kinderen is lang niet altijd makkelijk.

Zeker niet als je een dochter hebt die regelmatig een groot deel van de voeding eruit spuugt (maar daar een andere keer meer over), of een zoon hebt die ineens geen middagslaapje wil doen en toch erg moe is.

Maar als ik dan zoals zonet met een wakkere dochter op schoot zit en een zoon om me heen heb lopen. En ik vervolgens "klap eens in je handjes" zing, waarbij ik de handjes van Lenci de gebaren laat maken en Roan uit zichzelf de gebaren maakt en straalt. Op zo'n moment voel ik me zo rijk. Rijk met een hoofdletter R. Dan kan ik alleen maar genieten en de Here danken voor die schitterende kinderen die hij ons gegeven heeft. En dan kan ik dromen over hoe het over een paar maanden is, als Lenci meer kan reageren op haar omgeving en Roan ook meer met haar kan dan als een lappepop heel voorzichtig vasthouden. En dan kijk ik er nu al naar uit.
Tot die tijd geniet ik van deze momenten. Wat ben ik toch een gelukkig mens met een fantastische man en 2 super kinderen!

Je hebt helemaal gelijk; het is pure Rijkdom. Vooral het feit dat de kinderen gezond zijn is een geschenk. Ik heb in mijn directe omgevind onlangs weer twee voorbeelden van een totaal andere situatie en dat is triest. Gelukkig hoef je daar niet steeds bij na te denken en is onbevangen genieten van je eigen geluk meer dan toegestaan. Jammer dat Lenci zo blijft spugen, maar als ze het verder goed doet zou ik me er niet al te veel zorgen over maken.
Roan komt nu in de leeftijd dat hij 's middags niet meer wil slapen. Bij Mark-Jörg losten we dat op door hem bij de box op de grond te leggen en hem naar een L.P. te laten luisteren. Dan sudderde hij toch een beetje en dat hielp hem wel door de middag heen. Maar jullie hebben de geluidsboxen aan de muur hangen, dus dat zal niet lukken. Ach, je bent creatief genoeg om een alternatief te bedenken.

klaske () - 5 Maart '05 - 15:59

Misschien dat Roan het niet eerlijk vond. Hij naar bed en z'n zusje bij jou op schoot;-) Kwestie van een beetje creatief zijn, en hem met een zacht lijntje naar boven zien te krijgen. En ach, voor een keer dat middagjeslaapje overslaan is natuurlijk geen ramp. Al kan ik me voorstellen dat je het wel lekker vindt als hij 's middags even van de vloer is en jij je handen even vrij hebt.
't Kan best eenmalig zijn. Want een kind van anderhalf heeft zo'n dutje echt nog wel nodig, lijkt mij. In mijn herinneringen sliepen jullie allemaal zeker tot een jaar of drie 's middags een (paar) uurtje(s). En 't gebeurde zelfs wel eens, toen jullie al op de kleuterschool zaten, dat ik jullie wel wel eens een middagje thuis hield, om even een tukkie te doen. Dat kon toen nog zonder bezwaren. Geen idee hoe dat tegenwoordig is... De leerplicht begint nu, meen ik, bij vijf jaar. Dus dan is het uit met het vrije leventje, en zullen ze moeten tot ze 65 jaar zijn ;-)

Maar dat je je Rijk voelt, met een hoofdletter, en tegelijkertijd het leven niet altijd gemakkelijk vindt met twee van die handenbinders, ja, dat kan ik me voorstellen!
Geniet er maar van. Voor je het weet zijn ze groot, gaan ze puberen en de deur uit ;-)

Moesje/Omi () (link) - 5 Maart '05 - 19:46


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)