back to weblogZonder speen


Al een tijdje proberen wij het speengebruik van Roan te minderen. Overdag heeft hij em niet meer nodig, maar bij het slapengaan nog wel altijd. Voorheen sliep hij met 3 spenen, 1 in zijn mond en in elke hand een speen. Maar die 2 voor in zijn hand zijn op wonderbaarlijke wijze "verdwenen". Dus bleef alleen die ene in zijn mond over.

Vrijdagmiddag hebben wij Roan's speen-sticker kaart geintroduceerd. Voor elke keer dat hij zonder speen slaapt mag hij een sticker op die kaart plakken van een aap of een vlinder. Als de kaart vol is krijgt hij een cadeautje van ons. Inmiddels prijken er 2 stickers op. 1 voor het 's morgens in bed spelen bij ons zonder speen (opwarmertje) en 1 voor het slapen in de auto zonder speen. Maar in bed wil hij nog altijd de speen.

Nu waren wij vandaag aan het schoonmaken en opruimen boven (aankomende zaterdag hebben we kom-en-kijk-dag, dus we hebben vandaag het huis netjes gemaakt) en Lenci om die reden even in haar ledikant gezet met speelgoed. Roan was een beetje moe dus die hadden we erbij in gezet en saampjes hebben ze heerlijk gespeeld. Uiteraard zag hij haar spenen liggen en ging daar ook mee spelen. En toen we de kinderen naar bed brachten vanavond bleek 1 van Lenci's spenen verdwenen. Gelukkig hebben we nog meer reserves, dus mocht ze em kwijtraken vannacht is er geen man overboord, maar uiteraard hebben wij Roan wel gevraagd waar Lenci's speen is.
Op zijn eigen charmante manier heeft hij de hele bovenverdieping onderzocht, maar nergens was de speen.
Dus wat deed hij uiteindelijk, hij haalde zijn eigen speen en gaf die aan Lenci!

Toen wij hem vervolgens naar bed brachten had ik zijn speen wel bij me (Lenci had al een speen in, dus ik heb die van hem uit haar bed gevist), maar heb ik de speen niet gegeven.  Het heeft iets langer geduurd, maar ons manneke slaapt nu ZONDER speen.
We zijn zo trots op hem!!!

De speen hebben we maar even hoog bij ons op de kamer neergelegd, zodat de verleiding morgenochtend niet zo groot is.

En morgen mag hij de grootste en mooiste sticker uitzoeken die hij maar kan vinden.

Nou, we kunnen ons voorstellen dat jullie trots op Roan zijn! En niet alleen omdat hij zonder speen slaapt, maar ook omdat hij zijn eigen speen aan zijn zusje heeft gegeven.
Het is een echte grote broer hoor!
Opa en oma zijn ook trots...........

(O)MammaKlaske - 2 Oktober '05 - 22:54

De afgelopen nacht is erg onrustig verlopen. Het begin viel nog wel mee, maar zo rond half 11 werd Roan erg onrustig en huilde veel. Als we dan boven kwamen vroeg hij telkens om zijn speen. Uiteindelijk hebben we hem rond 12 uur bij ons in bed genomen waar hij de hele nacht zonder speen geslapen heeft. Ook wel onrustig, maar hij hoefde niet meer te huilen.

Momenteel zit Mark-Jrg boven om Roan in slaap te krijgen. Het is even doorzetten, maar vooralsnog valt het onze reuze mee om Roan van de speen af te krijgen.

En vanochtend heeft hij de allergrootste sticker uitgezocht die erbij zat!

Annelies - 3 Oktober '05 - 19:49

Wat goed dat Roan van die spenen af raakt. Het is toch verbazewnd hoe je steeds die positieve ontwikkeling kunt waarnemen. Heel fijn dat wij op afstand daarvan ook kunnen meegenieten.Het gaat goed met de kinders en dat is heel fijn. Wensen jullie veel kijkers en dat er maar n koper bij zal zijn. liefs en groeten van ons beiden.

Opa en Oma H () - 4 Oktober '05 - 17:36

Ik vind het z zielig voor hem:-(
En een speen is nog altijd beter dan duimen! :-p

Ma/Ettje () (link) - 6 Oktober '05 - 10:44

Roan vindt het zo zielig voor zichzelf dat hij tegenwoordig niet meer slaapt tussen de middag. ;-) Daar hielp de speen vooral om hem in de slaap te krijgen terwijl hij nog net niet moe genoeg was. En nu hij zonder is, slaapt hij gewoon niet meer. Bijkomend voordeel dat hij 's avonds eerder in slaap valt omdat hij dan erg moe is.
Hij roept nu wel vaker mama of pappap, omdat zijn mond niet meer gesmoord wordt ;-)

De afgelopen nachten zijn best wel goed verlopen, zeker de afgelopen nacht. Hij heeft maar 2 keer erg gehuild (hoewel het wel minder hard en ontroostbaar is sinds we hem een beker appelsap voor het slapengaan geven) en we hebben goed kunnen doorslapen. Hij raakt er dus zelf aardig aan gewend zonder speen. Bovendien vindt hij het super om elke ochtend een sticker te mogen plakken.

Annelies () - 6 Oktober '05 - 13:58

Nou 'k blijf het toch zielig vinden. En 'k snap nog steeds niet waarom hij z'n speen niet meer mag. Heeft hij wel een speciale knuffel, waar hij mee slaapt?
Trouwens, jij hebt tot je en met je trouwdag je Henkie gehad. Is nooit een moment in me opgekomen om je die af te pakken :-(

Omi/Ma () (link) - 6 Oktober '05 - 14:43

Naast het feit dat het een beetje raar staat als een jongen van 18 jaar nog met een speen slaapt ;-), is het ook niet goed voor zijn tanden. Duimen is nog slechter en zorgt voor grotere problemen, maar ook een speen tast de vorm van het gebit aan.

Knuffels heeft hij genoeg. Hij slaapt met 3 nijntjes, 2 apen, 1 winnie de pooh en een beertje. Het verschilt per dag welke favoriet is. Vaak is het Nijntje (1 of alle 3) en andere keren is het Winnie the Pooh. Ik heb bij hem trouwens nooit echt het gevoel dat er 1 knuffel is die HET is. Waarschijnlijk is hij de ware knuffel nog niet tegengekomen.....
En wat mij betreft houdt hij al die knuffels tot zijn huwelijksnacht in bed. Oh ja, hij heeft ook nog een reusachtige beer aan het voeteneind staan (op de grond weliswaar, aangezien die beer ongeveer even groot als hij is)

Annelies () - 6 Oktober '05 - 20:08

MMmmm, heb nog nooit gehoord of gelezen dat er jongens zijn die tot hun 18e of hun trouwdag met een speen zijn blijven lopen en slapen.:-)
Maar goed. 't is jouw kind en jouw feestje :-)
En ik mag het zielig blijven vinden!:-p

Ettje () (link) - 7 Oktober '05 - 15:46

Nou, ik ben eigenlijk vooral trots, dat hij nu al zonder begint te kunnen. Hij leert zo ook meteen, dat als hij een keer iets niet mag er wel eens wat leuks tegenover kan staan, zoals een stoere sticker!
En grote jongens slapen nou eenmaal niet met spenen en als er iemand een grote jongen is, dan is het die neef van mij wel!

Alleen jammer, dat mijn knuffel nooit de ware is geworden, snufsnuf :(
;)

Toffe tante Marjolein - 17 Oktober '05 - 09:29

The must see site about online poker is http://online-poker-online.org/

online poker () (link) - 18 November '05 - 17:51

This is the coolest La Cocina.

Nick () (link) - 14 Maart '06 - 10:28

Your site is amaizing. Can I share some resources with you?

warren () (link) - 18 Maart '06 - 16:12

A very nice website !! Very well Done !!!

kristina () (link) - 19 Maart '06 - 10:54


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)