back to weblogKom en Kijk dag


Een aantal keer per jaar houden makelaars kom-en-kijk-dagen (van 11 tot 14 uur). Dat houdt in dat je op die dag zonder afspraak en zonder makelaar woningen kan bezichtigen. En gisteren was er zo'n dag in Meppel. Aangezien we toch wel graag het huis willen verkopen hebben wij er ook aan meegedaan. De hele week druk bezig geweest met het huis extra schoonmaken, onkruid wieden, achterstallige was weg werken, de ramen ook weer eens van de buitenkant wassen etc. etc. Gelukkig hoefden we niet veel te doen, dus we waren makkelijk op tijd klaar.

Zaterdagmorgen de wekker gezet om 8 uur. Aankleden, bedden rechttrekken, ramen openzetten, beetje vaporesse spuiten (voor een frisse, net gewassen geur), ontbijten, opruimen, afwassen, dieren eten geven, stofzuigen en vervolgens de kinderen instrueren dat ze maar met 1 ding mogen spelen en ondertussen alles wat ze laten liggen gelijk opruimen.

En dan is het 11 uur en kan het wachten beginnen.........

Om kwart over 11 zie ik een auto stoppen aan de overkant van de weg. Er stappen een jonge en een oudere man uit. De jonge man pakt een schrijfblok uit de auto en vervolgens komen ze onze kant op. Zou het? Zou het?

En ja hoor, ze bellen aan. Of ze even binnen mogen kijken. Allereerst moeten ze van ons hun naam, adres en telefoonnummer opschrijven op een lijst die we van de makelaar hebben gekregen. En dan gaat Mark ze rondleiden. Ze zijn erg kritisch en de vader laat in de keuken een knikker op de tegels vallen om te checken of er niet stiekem tegels losliggen. In de tuin begint de zoon te klagen dat zijn moter nooit door de tuinpoort en het schuurtje past. En boven vindt hij de kamers veel te klein, daar past zijn drumstel nooit in....Na 10 a 15 minuten staan ze weer buiten. We hebben er geen positief gevoel over.

Na 15 minuten zie ik een auto langzaam voorbij komen rijden met 2 mensen die naar binnen staren. Ze parkeren de auto en een jong stel komt naar onze voordeur toe. Ze doen ons denken aan onszelf ruim 2 jaar geleden ;-).
Ook zij noteren hun naam en telefoonnummer en het gesprek is gelijk al een stuk spontaner dan bij de vorige aangezien zij een zoontje hebben die bijna 2 is (ze hebben hem niet meegenomen) en zet 2 jonge ouders bij elkaar en er is gelijk een gesprek. Ze zijn zeer enthousiast over alles wat ze zien. De woonkamer is nog steeds ruim, ondanks dat er een box in staat. De keuken is groot genoeg om samen in te kunnen koken. De wc is ontzettend ruim. De tuin is veel groter dan ie op de foto eruit ziet. En als Roan ze boven vol trots zijn kamer laat zien, zijn ze ook daar erg enthousiast over de ruimte van de kamers. Oh, een perfecte kamer voor een peuter, oh een perfecte babykamer!! Ze hebben momenteel een huurhuis en zijn zich aan het orienteren op een koophuis. Het vorige huis waar ze zijn geweest viel direct al af, omdat er erg rumoerige buren waren, ook 's nachts. Na ruim 15 minuten stonden ze weer buiten. Bij hun hadden we een heel positief gevoel, maar ook een beetje een gevoel dat ze zich alleen nog maar aan het orienteren waren.

Snel even eten, snel weer afwassen. En dan weer wachten. Toen we het bijna hadden opgegeven (het was al over half 2), kwam er nog een auto langsrijden, die vervolgens vlak voor de auto van de buurman geparkeerd werd (zal de buurman niet blij mee zijn geweest ;-)) en er stapte een buitenlandse heer en een vrouwelijke begeleider uit. De man was op zoek naar een huis. Hij woont nu op een vakantiepark. Vandaag zou hij allerlei huizen bekijken en maandag zou hij een huis kopen. Hij is in 5 minuten het huis doorgeweest. We hebben dus geen enkel idee wat voor gevoel we bij zijn bezichtiging moeten hebben.

Om 3 uur hebben we de poster van het raam gehaald en zijn we de stad in gegaan. Eerst nog even langs de makelaar om de lijst met namen en telefoonnummers af te leveren. Onze makelaar wilde ons net bellen. De eerste kijker had al laten weten dat hij niet geinteresseerd is in ons huis. Het tweede stel kende hij en hij was al van plan geweest om hen ons huis te laten zien.

3 kijkers vinden wij heel netjes. We hebben echt het idee dat alle moeite niet voor niks is geweest.
Nu is het dus verder afwachten. Afwachten wat hieruit komt. De komende week gaat de makelaar bellen naar de 2e en 3e kijker wat ze ervan vonden, tenzij zij eerder contact opnemen uiteraard ;-) En dat hopen wij!!! We zullen jullie op de hoogte houden.

Spannend hoor zo'n dag. Hoop dat jullie het huis snel kunnen verkopen. De 2de klinkt zeer positief.
Gr jannet

jannet () (link) - 10 Oktober '05 - 00:00

'k Hoop zo voor jullie dat er een echte koper bij zat. Dat zou heel mooi zijn. Kunnen jullie op zoek gaan naar een huis in Hardenberg. Duim hard voor jullie!

Ettje () (link) - 11 Oktober '05 - 00:27

We hebben inmiddels een bod op ons huis gehad. Niet van 1 van de kijkers van zaterdag, maar iemand die met de makelaar het huis niet van binnen heeft gezien. Ik gok dat het de mensen zijn die een keer op eigen houtje zijn langsgeweest, aangezien onze buren familie van hen waren volgens de makelaar. Ze hebben een bod gedaan van 121.000 euro. Dus de makelaar heeft gezegd dat ze mogen terugbellen als ze een serieus bod willen doen.

Verder komt de makelaar morgen langs met een kijker. Die had hij ook een ander huis laten zien, maar daar vond ie de woonkamer zo klein, dus stelde de makelaar ons huis voor, want die had een vele grotere woonkamer. In eerste instantie wilde de man niet, want we hebben een blinde muur.....maar de makelaar heeft em wel enthousiast gekregen en morgen komt hij dus kijken.

Eigenlijk zou je je huis constant de koop moeten hebben staan, want het is hier nu constant helemaal opgeruimd en brandschoon ;-)

Annelies () - 11 Oktober '05 - 12:10

Ahhhhh, da's spannend! Ik hoop en hoop en hoop en duim en duim en duim dat het wat wordt!

Ettje () (link) - 11 Oktober '05 - 13:43

Toch wel spannend joor. We hopen dat de zaak in orde komt. Meen gehoord te hebben dat een huis in het algemeen gen jaren te koop staat. Nou, jaren is wel erg veel maar hoe dan ook uiteindelijk wordt er toch gekocht en verkocht. En waarom zou dat bij jullie niet het geval zijn. Houden jullie de moed er iin! Veel groten van ons beiden O en O uit den haag

Opa en Oma H () - 11 Oktober '05 - 16:54

Spannend!
Wat leuk dat roan ook heeftmeegedaan aan de rondleiding. Hij is ook z'o trots op zijn kamer!
We keep our fingers crossed voor jullie. Er zit in ieder geval beweging in.
Dat geeft de burger moed!!

(O)MammaKlaske - 12 Oktober '05 - 19:42

Heb ondertussen het goede nieuws vernomen ... wel schoon houden nu hè ;-)

Marina (link) - 16 Oktober '05 - 08:50

Inmiddels is het dus een serieus bod geworden toch??
Nog steeds spannend maar ook erg fijn!!

Toffe tante Marjolein - 17 Oktober '05 - 09:24


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)