back to weblogSchandalig!


Vorig jaar waren wij met mijn ouders aan het kamperen in Nieuw-Leusen. We hadden toen laarsjes nodig en gingen daar naar een dure, goede schoenenwinkel. Toen ze hoorde dat zijn schoenen bij Eleveld in Meppel vandaan kwamen, waarschuwde ze ons dat dat niet bekend stond als een erg goede winkel.
Maar goed, wij hadden er van niemand anders klachten over gehoord en zij profileren zich wel als kinderschoenen specialist, zelfs de verloskundige praktijk deelt bonnen uit met korting op het eerste paar kinderschoenen bij Eleveld. Dus wij bleven klant bij hen. Nou, nu denk ik daar nog wel 10 keer over na!

Roan had namelijk al een jaar lang dezelfde schoenen. In dat jaar tijd, ben ik zeker 5 keer bij Eleveld geweest om te laten controleren of zijn schoenen niet te klein werden. En elke keer werd er even gevoeld en gezegd: nee hoor, nog ruimte zat. Nieuwe schoenen zijn nog niet nodig. En elke keer geloofde ik ze braaf, want ik heb er geen verstand van. Wel merkte ik dat Roan flink tegenstribbelde als hij zijn schoenen aan kreeg en soms was ik 5 minuten aan het prutsen voordat 1 schoen aan was.
Afgelopen week had ik er schoon genoeg van. Roan huilde zelfs als ik z'n schoenen aan deed.
Dus ik naar Eleveld.

De mevrouw voelde even: hij lijkt nog ruimte genoeg te hebben.
Nou ik dacht het niet mevrouw. Het is elke keer weer een probleem om ze aan te krijgen. Ik heb echt het gevoel dat ze te klein zijn. Hij heeft wel brede voeten, kan het daar aan liggen.
Dus zij nog eens kijken en voelen, en wat blijkt. Zijn schoenen zijn al heel lang te klein, maar omdat hij redelijk brede voeten heeft bleven ze halverwege steken en leek het dus alsof er voor nog genoeg ruimte zat.  Hij heeft dus maanden met veel te kleine schoenen gelopen terwijl zijn voeten compleet opgepropt en in de knel zaten. Hij is van maat 21 naar maat 24 gegaan!

En toen had ze ook nog het lef tegen mij te zeggen dat ik voortaan het wel duidelijk moet melden als ik denk dat hij brede voeten heeft. Ja hallo, daarvoor ga ik naar Eleveld. Zij horen toch ook op dat soort dingen te letten? Ik heb elke keer wel duidelijk aangegeven dat ze volgens mij te klein waren omdat hij zo protesteerde bij het aantrekken.
Als het puur om het controleren van de lengte gaat kan ik ook naar scapino voor schoenen.

Mark-Jörg wil nog een klachtenbrief gaan schrijven.

Go Girl!! Hadden ze in Nieuwleusen dus toch gelijk! Hier werden, bij Steenwijk, altijd de voetjes gemeten! Niet door even te voelen, maar echt op de meetplank.
Waardeloze winkel dus.

Engeltje/Ettje () (link) - 20 Oktober '05 - 19:34

Ik vind dit echt schandalig!!! Ik neem toch aan dat je daar geen nieuwe schoenen voor Roan hebt gekocht? Hier zeggen ze ook dat je rustig tig keer mag terugkomen om te laten kijken of de schoenen nog goed passen. En meestal worden dan de voeten opgemeten.
Ik geef MJ groot gelijk dat hij een klachtenbrief wil gaan schrijven.
Aan de andere kant begrijp ik die schoenenwinkel ook niet, want zo zijn ze wel een aantal schoenen voor de verkoop misgelopen.

Lucie - 21 Oktober '05 - 14:57

Huh? Hier bij de Schoenenreus (vergelijkbaar met Scapino) worden de voetjes opgemeten als je vraagt of de schoentjes passen. Als je de onderkant van de schoen tegen de onderkant van de voet houdt, kun je trouwens (grofweg) ook aardig zien of schoenen nog passen.

Marina (link) - 22 Oktober '05 - 16:00

Wat erg, ongelovelijk!! Die arme Roan!! Wat een klootzakken zeg (Mag ik dat wel zeggen op een weblog??) Ik zou inderdaad een klachtbrief schrijven en nooooooooit meer teruggaan!!! Kan je niet op de een of andere manier dit aan meer mensen laten weten? Ingezonden brief in de krant? Of naar de verloskundige praktijk? Ik bedoel, er zijn meer mensen die dit niet weten en daar dus schoenen kopen, er zijn dus meer (mogelijke) slachtoffers!! Wat een kwakzalvers!!

Toffe tante Marjolein - 2 November '05 - 15:54

He hallo,

toevallig kom k op jullie site en zie het verhaal van Eleveld staan. Triest en erg jammer dat jullie dit hebben meegemaakt hoor!!! Laten we wel zijn!!
Maar ik kan je uit ervaring juist vertellen dat ik juist hele positieve ervaringen heb met Eleveld. Voetjes van onze kinder worden altijd gemeten. Klachten worden zelfs keurig op gelost met geld terug, maken en dan ook nog eens een tegoed bon erbij. Tja ik kanniet anders zeggen dat het erg negatief is wat jullie hebben meegemaakt..maar dat er gelukkig ook mensen zijn met een zeer goede ervaring!!!

Groetjes Daanje.

Daantje - 28 Juli '08 - 11:55

Ik kan kort over Eleveld schoenen in Meppel zijn. Wat een snert winkel. Ik ben er nu nog boos over! Ze leggen de schuld altijd bij de klant neer, er is geen sprake van dat zij ook maar iets fout doen. Voor onze dochter van 2 hadden we schoenen gekocht van 100 euro. Na 2 dagen waren deze al goed versleten. En dat voor een zogenaamde kwaliteitsschoen die we na uitgebreidt advies door hun hadden aangeschaft. Nee hoor, het licht volkomen aan uw kind zeggen ze dan. Als u niet wilt dat ze zo slijten dan moet u maar stalen schoenen kopen zeiden ze nog.
Wat een winkel. Geen overleg mogelijk. We zijn deze winkel compleet beu.

van den Berg () - 29 Maart '12 - 21:43


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 52 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 52 - 47 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 61 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 58 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 66 - 53 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 64 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 68 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 55 - 60 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)