back to weblogDappere, stoere vent!


Een tijd geleden was mij al opgevallen dat er bij Roan een stuk van een kies was afgebroken.
Maar ja, het is een  melkkies dus daar wordt niks aan gedaan en hij had er toen ook geen last van.

Maar de laatste tijd klaagde hij steeds vaker dat die kies pijn deed...

Afgelopen dinsdag hadden we een routine controle afspraak bij de tandarts.
Hij heeft ook naar Roan's kies gekeken en kwam tot de conclusie dat hij niks anders kon doen dan de kies eruit halen. Dat wilde Roan uiteraard niet en we spraken met de tandarts af dat we mochten bellen als hij teveel last kreeg en dat hij dan nog dezelfde dag de kies eruit zou halen.

Die avond heeft Roan niks anders gedaan dan huilen omdat het zo zeer deed. Eerst dachten we nog dat het kwam omdat de tandarts er aan had zitten prutsen.
Maar naarmate de nacht vorderde en we geen van drieën veel slaap kregen begon ik toch te vermoeden dat het blijvend kon zijn.
De volgende ochtend vertrok Mark-Jörg vroeg naar Bilthoven om daar les te geven aan huisartsen in opleiding. En toen wij wakker werden verzekerde Roan mij dat hij wel naar school kon (en ook 's middags kon spelen bij een vriendinnetje). Zelf twijfelde ik nog, maar als hij het zo duidelijk zei... Dus met 2 paracetamol achter zijn kiezen ging hij naar school.
Tegen de juf had ik gezegd dat hij veel last had en dat hij eigenlijk niet geslapen had die nacht, dus dat ze gerust kon bellen als het niet ging.

Om half 11 ging de telefoon. Juf Wilma, dat Roan al de hele ochtend aan het huilen was en dat het echt niet meer ging. Dus ik halsoverkop naar school om hem op te halen. Lezen en schrijven hadden ze al gedaan, maar hij kreeg nog wel een rekenblad mee om eventueel thuis te doen als het wilde. Onderweg al voorzichtig met hem erover gesproken dat ik de tandarts  wilde bellen. Hij protesteerde hevig, maar eenmaal thuis zag ik dat hij echt veel pijn had en heb ik gebeld. De assistente was het met me eens dat het niet meer kon en om 12 uur kreeg ik een afspraak.

Hmm, maar Lenci was om 12.15 uur vrij. Dus ik naar school bellen en ik mocht van de hoofdmeester Lenci alvast van school halen. Dus snel weer naar school om Lenci uit de klas te halen. De juf wist er al van en had Lenci ook voorbereidt. Terwijl we naar buiten liepen fluisterde Roan me nog in het oor dat hij blij was dat ik gebeld had want hij voelde zich nu een stuk rustiger :-)

Thuis gekomen snel Mark-Jörg gesmst wat er aan de hand was en ondertussen ook nog even de moeder van het vriendinnetje gebeld dat het spelen niet door kon gaan. En toen was het al tijd om naar de tandarts te gaan.

Daar aangekomen heb ik de meiden geïnstrueerd dat zij samen in de wachtkamer moesten blijven en toen waren wij aan de beurt en ging ik met Roan naar binnen (ondertussen zaten er 2 oudere heren in de wachtkamer die ook een oogje op Lenci en Nika zouden houden).
Roan was erg angstig toen hij in de stoel ging zitten, maar de tandarts en de assistente legden alles heel rustig uit. Ondertussen hield ik zijn hand vast en praatte tegen hem. Hij kreeg verdoving, die de tandarts er heel rustig inspoot zodat het minder pijn deed. Hij huilde geen moment hoewel het wel duidelijk zeer deed. Maar ondertussen bleven we met z'n drieën tegen hem praten, dat het zo vies smaakte maar dat ik wist dat hij groente viezer vond etc. De tandarts legde uit dat zijn mond nou ging slapen en dat dat raar zou voelen. Daarna mocht hij even spoelen om van de vieze smaak af te komen. Hij moest weer gaan liggen en toen pakte de tandarts de tang. Daar schrok Roan toch even van en vroeg heel benauwd: je gaat em er toch niet uittrekken hè?! (hij wist wel dat dat ging gebeuren want dat hadden we duidelijk verteld, maar op het moment zelf was het toch schrikken denk ik). Waarop de tandarts zei: je bent tot nu toe een hele grote jongen geweest, je gaat nu niet huilen. Kom op, mond open.
En terwijl hij dat zei ging hij al in zijn mond en trok met 2 bewegingen de kies eruit.

Roan was stomverbaasd dat dat alles was. Het had helemaal geen pijn gedaan om die kies eruit te trekken!

Vervolgens kreeg hij een gaasje in zijn mond die hij een half uur moest inhouden terwijl hij ondertussen zijn mond stevig dicht hield. En dat is erg moeilijk voor een jongen van 6 die niets liever doet dan kletsen. Hij mocht nog een speeltje uitzoeken en de tandarts ging de meiden halen die zich keurig gedragen hadden. Ook zij mochten wat uitzoeken. En toen konden we weer naar huis.

Om het half uur wat sneller te laten gaan mochten ze een dvd kijken en toen het gaasje uiteindelijk uit zijn mond mocht was het bloeden mooi gestelpt en zag het er keurig uit.
Hij heeft helemaal geen pijn meer en voelt zich supertrots dat hij niet gehuild heeft.

Gisteren heeft hij op school vol trots zijn gat in zijn mond laten zien en hij mocht in de klas vertellen hoe het allemaal gegaan was. Volgens hem griezelden alle kinderen ervan :-)

Het is duidelijk aan hem te merken dat de pijn weg is. Hij is weer vrolijk, heeft weer energie. Gelukkig dat ik heb doorgezet en gelukkig dat hij zo'n stoere dappere vent is!!!

Roan, Oma en Opa vinden dat je een flinke vent bent geweest bij detandarts.Fijn dat je nu geen pijn meer hoeft te hebben. Liefs van ons beiden en doe de groeten aan Pappa en Mamma en natuur
lijk je beide zussen.t

Oma en Opa H - 4 September '09 - 18:21

Wat een grote vent!
Stoer hoor!
Het allerbeste met je mond Roan.
En tot ziens.

(o)pappa - 4 September '09 - 19:59


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 52 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 46 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 61 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 57 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 65 - 53 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 66 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 59 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)