Grasduinen

31 Jan '08 - 15:27 by
Vorige maand las ik op de site van Grasduinen een oproep om foto's in te sturen van uilen en dus stuurde ik mijn mooiste Oehoe. Gezien het niveau van de inzendingen verwachtte ik er niet veel van en was ik dus al blij verrast toen ik twee weken geleden een mailtje kreeg van René Alblas:

"Hallo Jochum Kole,

Gefeliciteerd! Je bent 1 van de winnaars van de foto van de maand wedstrijd. Niet bij de eerste 3, maar wel bij de foto's die in de Grasduinen van februari gepubliceerd worden.
Zou je dit beeld zsm in Hoge Resolutie willen mailen? Dank!
groet,

René Alblas
Grasduinen"


Na een avondje externe harde schijven en back-up-dvd's doorspitten verzond ik de highres-foto en dacht dat daarmee de kous af was. Een hele eer om je foto te zien in de Grasduinen.
Begin deze week kreeg ik echter weer een mailtje van René:

"Hallo Jochum,

Je zult verrast zijn als je de nieuwe Grasduinen ziet (komt vrijdag a.s. uit). Jouw foto staat op de cover!
Je bent 'gewaarschuwd' bij deze.
groet,

René Alblas
Grasduinen"


En verrast was ik zeker! In plaats van ergens binnenin, als illustratie bij een artikel, zou mijn foto op de voorkant staan. In gedachten stelde ik me een cover voor met mijn Oehoe-foto als inzet rechts bovenin.

En vandaag lag hij op de mat.


Zo groot op de cover had ik niet verwacht!
_
_
Reacties:

Aekingerzand II

30 Jan '08 - 16:45 by

Doldersummerveld

25 Jan '08 - 18:15 by

Aekingerzand

23 Jan '08 - 17:03 by


Afgelopen dinsdag had ik onverwachts 's middags geen vergaderingen. Nu is dat op zich al een meevaller, maar als extra bonus bleek die dag ook nog de enige zonnige te zijn van de hele week. Vandaar dat ik meteen na mijn werk in de auto ben gestapt richting Appelscha. Het was alweer maanden geleden dat ik de Kale Duinen had bezocht en na het bezoeken van een expositie van Philip Friskorn was ik geďnspireerd tot het maken van landschapsfoto's. Omdat het een doordeweekse dag was, bevond ik mij vrijwel alleen in de Kale Duinen. De zon deed z'n best lente-achtige temperaturen te verzorgen en de goudvinken vlogen van den naar den. De rust en ruimte van het Aekingerzand gaven mij precies de ontspanning waar ik zo aan toe was.
O ja, en ik heb er ook wat foto's gemaakt :-) (Lees meer.......)

Noordzee II

19 Jan '08 - 16:16 by

Regenbui boven de Linde

15 Jan '08 - 17:07 by

Noordzee

13 Jan '08 - 18:23 by

Herfstkleuren

11 Jan '08 - 22:30 by


Gevonden in het archief :-)

Tamme vos Hoge Veluwe afgemaakt

04 Jan '08 - 10:33 by
HOENDERLOO - Door natuurfotografen met lokvoer tam gemaakte vossen worden op het Nationale Park de Hoge Veluwe uit voorzorg doodgeschoten.
Volgens directeur Seger van Voorst tot Voorst vertonen de dieren door het bijvoeren onnatuurlijk en brutaal gedrag: "Dat is echt onwenselijk. Een vos is een roofdier dat kan bijten en ziekten als hondsdolheid kan verspreiden." Om die reden zag het Nationale Park zich genoodzaakt om op oudejaarsdag een vos af te schieten. "We hebben de situatie een paar weken aangekeken.


Maar iedere avond was het weer raak. Dan lagen daar zo'n twintig tot dertig fotografen op hun buik met die vos op slechts een meter afstand. Ze geven van alles te eten voor dat ene plaatje. Echt schandelijk. Dit is toch ook geen natuurfotografie, ga dan je eigen huisdier op de foto zetten.", vindt de directeur, die erop wijst dat diezelfde vos vervolgens zo brutaal was geworden dat hij bij mensen in de auto sprong. "Veel mensen lachen er om. Maar als hij bij kleine kinderen eten uit de handjes zou gaan trekken of zou bijten, dan valt er weinig meer te lachen." Afgelopen zomer liet het park ook al een tam gemaakte vos doodschieten. Dit gebeurde nadat mensen op de natuurcamping van de Hoge Veluwe gillend wakker werden van een vos die hun tent vernielde.

Bron: Telegraaf

Een goed 2008

01 Jan '08 - 17:07 by