Groenpootruiter

04 Jul '05 - 18:00 by

Hallo Mr. Kole,
De vogel op deze foto is volgens mij geen groenpootruiter maar een tureluur. De laatste paar weken dacht ik ook regelmatig een groenpootruiter te zien, afgaande op het grauwe verendek (tureluur is veel bruiner), maar wanneer vervolgens de “groenpootruiter” opvloog bleek het elke keer weer een tureluur te zijn. Tijdens de vlucht vallend de zo karakterestieke witte vleugelvlekken van de tureluur zeer op. Aangezien deze witte vleugelvlekken ontbreken bij de groenpootruiter kan hier geen verwarring mogelijk zijn. Ook het geluid duidt op de tureluur, keer op keer. Bij deze vogel die u op de foto hebt en de vogels die ik in de kijker kreeg mis ik ook de opgewipte snavel die een groenpootruiter karakteriseerd. Daarbij is een groenpootruiter ook iets groter. Ik denk dat het vale verendek van deze tureluurs een gevolg is van de aankomende ruitijd.
Met vriendelijke groet, René Streutker

René Streutker - 06 Juli '05 - 15:45

René, kijk even naar de foto van vandaag (7 juli). Volgens mij is de voorste een Tureluur. De achterste is duidelijk hoger op de poten en heeft een andere tekening.

Jochum () (URL) - 07 Juli '05 - 20:56


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.