Prinsentuin

21 Mrt '05 - 19:47 by

Vandaag ben ik met één van mijn klassen, in het kader van Staatsinrichting, naar de rechtbank in Leeuwarden geweest.  Aansluitend daarop stond een bezoek gepland aan Tresoar, waar de leerlingen onderzoek hebben gedaan naar misdaden en strafmaat in de 19e eeuw. In de lunchpauze heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt nog een paar zonnestraaltjes te vangen in de Prinsentuin, vlak achter het gebouw van Tresoar.  Voor een beeldverslag van een onderwijsdag "nieuwe stijl"; volg deze link.......

´k ben niet jaloers, maar wat heb jij een mooi vak!! Leuke reportage. Ben je nog familie tegengekomen in de boeken?

Arnold, pa of opa () - 23 Maart '05 - 21:11

@ Pa; het waren rechtbankverslagen uit 1896 en naar mijn weten woonden er in die tijd geen Kole’s of Mollema’s in Friesland. En “ons soort mensen” komt natuurlijk nooit in een rechtbank. ;-) Overigens ga ik later dit jaar weer naar Veenhuizen. Zijn er bij ons in de familie mensen die daar ooit hebben gezeten en/of gewoond? Het zou voor de leerlingen erg boeiend zijn wanneer ik documenten of spullen kon laten zien (luciferhoutenhuisjes ofzo) van mensen die daadwerkelijk daar geleefd hebben. Het brengt de geschiedenis tot leven.

Jochum - 23 Maart '05 - 21:20

Ik zeg niks ;-)
En wat betreft Veenhuizen…
Fetje d’r vader heeft daar gewerkt!
Lang geleden.

Mama/Omi () (URL) - 23 Maart '05 - 22:40


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.